"Jag upptäckte att min kompis ammade min son utan att be mig om tillåtelse"

av sofia

22 Maj 2023

"Jag upptäckte att min kompis ammade min son utan att be mig om tillåtelse"
Advertisement

I livet väljer varje människa en väg att följa och har ett eller flera mål att uppnå. För många är det arbete, för andra familjen, men den gemensamma övertygelsen för de flesta människor är att det att skaffa barn är något av det bästa som kan hända och ett av de viktigaste målen att uppnå. När ditt lilla barn kommer till världen har du bara ögon för det.

Det finns många saker att göra för att uppfostra ett barn på bästa sätt, en del är enklare, andra mindre, och en som säkerligen skapar ett mycket starkt band, särskilt mellan mamma och barn, är amningen. Det där privata ögonblicket där två kroppar möts är speciellt och unikt. Kvinnorna som har upplevt det vet detta mycket väl och huvudpersonen i den här historien är en av dem. Synd bara att detta speciella band har överskuggats av en obehaglig upptäckt.

via New York Post

Advertisement
Not the actual photo - David Kessler / Flickr

Not the actual photo - David Kessler / Flickr

Att ta hand om dina barn och skydda dem från alla problem är alla föräldrars jobb. Man gör sitt bästa för att de inte ska få problem och kunna växa upp i frid utan "traumatiska upplevelser" som kan påverka deras framtid. Mamman i denna berättelse försökte göra just detta, men hon hamnade i en mycket ovanlig situation som satte hennes tålamod på prov.

Afiqah Hasanah spelade in ett kort klipp som berättar om ögonblicket då hon gjorde en chockerande upptäckt om sin bebis. Hon var upptagen med förberedelserna för en viktig händelse och lämnade sitt barn hos en vän. Hon litade mycket på henne och visste att inget dåligt någonsin skulle hända i hennes händer, synd bara att hon hade fel.

"En dag var jag upptagen med tusen saker att göra och jag lämnade min son till min vän. Vid ett tillfälle märkte jag dock att hon höll Haider i famnen och gjorde något som inte verkade normalt för mig - berättar vår huvudperson - Jag gick fram till henne och blev mållös: min vän ammade barnet utan att fråga om min tillåtelse. När jag bad henne om förklaringar sa hon till mig att hon bara gjorde det för att lugna honom. Bebisen var hungrig, han grät och hon lugnade honom genom att amma honom. Något som jag inte trodde på eftersom jag hade gett honom min mjölk strax innan".

Advertisement

Vännen – eller snarare den före detta vännen – ertappades sedan med att göra det igen, denna gång av barnets mormor. "Jag är väldigt upprörd över det som hände och jag kan inte släppa det - förklarar Afiqah - jag kan inte längre lita på någon och att lämna Haider till andra har blivit omöjligt, åtminstone för tillfället".

En händelse som för många framstår som närmast obetydlig, men som för denna kvinna och för många andra som varit med om liknande saker inte alls är det. När du är i en känslig fas av relationen med ditt barn är det alltid viktigt att andra håller sig utanför den och inte ingriper i relationen på något sätt. För att inte tala om att det också är säkert att ge barnet enbart modersmjölk ur hälso- och hygiensynpunkt.

Vad tycker du om det här och hur skulle du ha reagerat om du hade varit i hennes situation?

Advertisement