Det här barnet lider av så kallat "Uncombable hair syndrome": "I början var det svart, sedan blev det ljust och rufsigt"

av sofia

17 Mars 2024

Det här barnet lider av så kallat "Uncombable hair syndrome": "I början var det svart, sedan blev det ljust och rufsigt"
Advertisement

Hår är en utmärkande egenskap som är bland det första som människor lägger märke till. Att ta hand om sitt hår, styla det och hålla det snyggt får oss att trivas med oss ​​själva och världen runt omkring oss. Det är därför vi då och då vill unna oss några timmar hos frisören för en ny klippning, en ny färg eller bara för att tvätta och blåsa det. Men att sköta håret är inte något som är lika lätt för alla, särskilt de mycket få människor som drabbas av ett mycket sällsynt syndrom med otämjbart hår, så kallat uncombable hair syndrome.

En charmigt och unikt drag, speciellt eftersom det handlar om barn. Den lilla killen vi nu vill berätta om är ett utmärkt exempel på detta. Låt oss lära känna honom tillsammans.

Advertisement

Det finns totalt 100 personer som har detta särdrag

Det finns totalt 100 personer som har detta särdrag

@uncombable_locks/Instagram

Det här är Locklan och sedan han var väldigt liten har han kännetecknats av ett väldigt tjockt och ljust "rebelliskt" hår. I verkligheten, som föräldrarna själva berättar, var hans hår fram tills dess att han var 6 månader ganska mörkt, men från det ögonblicket skedde en total förändring. Dag för dag blev håret ljusare, tills det blev nästan vitt och alltid väldigt "synliga".

Faktum är att detta tillstånd med bångstyrigt hår uppstår och följer med barn från 3 månader upp till 12 år, då det brukar börjar avta. Det orsakar inte håravfall eller andra problem, utan det är helt enkelt som att håret alltid var elektriskt och inte går att kamma. När puberteten väl har nåtts börjar situationen vända på naturlig väg vilket leder till att man återigen får en normalt hår. Det finns väldigt få fall i världen, totalt runt 100 stycken.

Advertisement

Lockigt hår? Nej, det är något helt annat...

Lockigt hår? Nej, det är något helt annat...

@uncombable_locks/Instagram

Denna egenhet har gjort detta barn till en riktig stjärna. Bilderna som hans föräldrar publicerade i sociala medier spreds snabbt på nätet och gjorde honom väldigt omtyckt. Hans mamma Katelyn och pappa Caleb erkänner att de var mycket oroliga till en början, särskilt eftersom det inte fanns särskilt mycket information om barnets tillstånd och eftersom inte alla läkare visste exakt vad det var.

Lyckligtvis upptäckte de gradvis att det, som vi sa, inte är något att oroa sig för, utan bara en aspekt som gör deras barn verkligen unikt. De första bilderna på Locklan dök upp när han var väldigt liten och på många bilder sågs han bredvid sin bror Shep som trots den liknande hårfärgen har mycket mer lätthanterligt hår.

"När han började förändras trodde vi att han höll på att bli lockhårig - berättar hans mamma - men sedan insåg vi att det inte var så, utan att det var något annat".

Även om han är "stor" finns detta drag kvar

Även om han är "stor" finns detta drag kvar

@uncombable_locks/Instagram

Denna roliga egenskap som dök upp när Locklan var mycket liten följer honom fortfarande och gör honom till ett mycket speciellt barn. Bilderna på honom är verkligen fina och får dig att vilja röra vid det där ostyriga håret, kanske för att försöka fixa det. Men nej, det tjocka, blonda och raka håret kommer garanterat inte att låta sig tämjas i första taget. Det kommer att vara hans hår, och inget annat, som bestämmer när det är dags att ligga platt och bli lätt skött.

Tills dess kommer det att förbli det utmärkande draget hos detta barn som gör honom ännu mer speciell. Vad tycker du om den här historien?

Advertisement