En nyinflyttad granne ber om att få bo hos henne tillsammans med sin son i 6 månader

av sofia

20 Januari 2024

 En nyinflyttad granne ber om att få bo hos henne tillsammans med sin son i 6 månader
Advertisement

Att kunna räkna med ett sina grannar är alltid trevligt. Vid behov kan man be om en tjänst och känna att man får hjälp precis som om man tillhörde en stor familj. Naturligtvis måste man både ge och ta då detta är en oskriven regel för att upprätthålla sunda relationer.

Men du måste också överväga vilken typ av tjänster du erbjuder eller efterfrågar. Huvudpersonen i dagens historia hamnade i en både jobbig och lite pinsam situation.

Advertisement

De nya grannarna

De nya grannarna

peoplecreations/Freepik - Not the actual photo

Denna otroliga historia berättas av en kvinna som riskerade att inte längre ha något privatliv. "Allt började när en ny familj flyttade in i mitt kvarter, för att vara exakt flyttade de in tvärs över gatan precis mittemot mitt hus", berättar kvinnan.

Kort efter att familjen flyttat in dök en granne, en nybliven mamma vid namn Nancy, upp vid kvinnans dörr. Men hon ville inte bara presentera sig själv... utan i själva verket, efter att ha hälsat och sagt sitt namn, hade kvinnan en begäran till henne och inte en banal sådan.

"Du förstår, jag skulle behöva en liten tjänst... min man och jag köpte nyligen ett hus här i grannskapet och grannarna bredvid oss ​​har börjat göra lite renoveringsarbete så det är mycket oväsen och arbetarna har varit igång oavbrutet från 07.00 på morgonen till 16.00", förklarade den nya grannen. Sedan bad hon henne nonchalant om att få tillbringa de timmarna, under de kommande 6 månaderna, hemma hos henne tillsammans med sin 3 månader gamla bebis!

Advertisement

Användarnas åsikter om den nya grannens förfrågan

Användarnas åsikter om den nya grannens förfrågan

Freepik - Not the actual photo

Kvinnan skrev på forumet där hon berättar om händelserna att hon hade hamnat i en mycket obekväm situation: "Jag blev förvånad över Nancys begäran... det verkar så absurt för mig att en främling kan be om så mycket, jag menar vi känner ju inte ens varandra och hon tycker ändå att jag ska ha henne i mitt hem hela dagen?!", förklarade hon chockad.

Så hon försökte förklara för den mamman att hon förstod hennes behov, men förklarade att hon inte kunde hjälpa henne i en så krävande situation. Hon jobbar hemifrån 3 gånger i veckan och bor tillsamans med sin man... en till vuxen och en 3 månader gammal bebis skulle säkert ha haft en betydande inverkan på deras liv.

Ändå blev Nancy förvånad över svaret hon fick och anklagade kvinnan för att vara en dålig granne. "Hon sa till mig att jag var oförskämd, att hon inte ville störa de andra grannarna på gatan mittemot för att de var äldre eller väldigt unga par, men uppenbarligen tyckte hon att det var okej att störa mig!", utbrast kvinnan, chockad över det som hade hänt.

De som läste hennes inlägg hade mycket att säga i kommentarerna till den märkliga historia: "En sådan begäran är helt malplacerad. Jag skulle aldrig ha bett om något sådant, kanske skulle jag i en nödsituation låta en granne få bo hos mig för en dag eller två, men i 6 månader är  rent galenskap!", skrev en användare, "Du gjorde klokt i att vara tydlig redan från början. Dra alltid mycket tydliga gränser med folk annars kommer de att utnyttja dig", skrev ännu en. Vad skulle du ha svarat på en sådan begäran?

Advertisement