Först som 13-åring firar han sin födelsedag eftersom det varit förbjudet tidigare

av sofia

06 Mars 2023

Först som 13-åring firar han sin födelsedag eftersom det varit förbjudet tidigare
Advertisement

Att fira sin födelsedag är en viktig sak för både vuxna och barn. Trots allt, även om det har gått många år sedan dagen då man föddes, är det alltid trevligt att veta att på det datumet är alla ögon fokuserade på oss och att våra nära och kära tänker lite extra på oss. Om vi är yngre är detta oftast ännu viktigare och en födelsedag är även ett tillfälle att spendera en dag med de människor vi älskar, kanske med en fest.

Även om firandet är en av de bästa aspekterna av denna viktiga dag, har inte alla möjlighet att göra det och det kan finnas många anledningar till detta. För huvudpersonen i den här historien är till exempel allt kopplat till hans tvillingbror som tyvärr dog vid födseln. Men låt oss berätta närmare.

via Reddit

Advertisement
Pixnio - Not the actual photo

Pixnio - Not the actual photo

Historien berättades av huvudpersonen i ett inlägg på Reddit. 13-åringen berättade om hur glad han var över att ha firat sin födelsedag för första gången, men att detta ledde till ett allvarligt bråk med hans föräldrar och att han blev straffad.

"Jag är 13 år, jag föddes i ett fattigt land där sjukvården inte är särskilt utvecklad - börjar inläggets författare sin historia - Detta innebar att när min mamma var gravid visste hon inte förrän i sista minuten att hon var gravid med tvillingar. På dagen för födseln, utan att vara förberedd på händelsen, dog tyvärr min tvilling. Detta - fortsatte han - orsakade mina föräldrar stor sorg, så pass mycket att de bestämde sig för att aldrig någonsin fira det datum".

Advertisement
Pixnio - Not the actual photo

Pixnio - Not the actual photo

Ett beslut som gjorde killen mycket ledsen, trots att föräldrarna aldrig hindrade honom från att anordna en fest på hans födelsedag, så länge det var på en annan dag än den han hade fötts på och, tyvärr, även den andra avlidne sonen. Huvudperson i den här historien hade alltid accepterat det, åtminstone tills de flyttade till USA och han började se vad hans vänner gjorde för att fira sina födelsedagar.

"Alla mina klasskamrater hittade på något för att fira att de var på väg in i tonåren - berättar killen - och jag skulle också ha velat göra det, så jag frågade mina föräldrar, som för femtiotelfte gången sa åt mig att jag inte fick och hävdade att det var respektlöst mot min bror."

Pxhere - Not the actual photo

Pxhere - Not the actual photo

13-åringen bestämde sig för att inte lyda. Han lade undan alla pengar han tjänade på jobbet och utan att säga något till sin familj organiserade han festen som han drömt så mycket om. När hans födelsedag väl kom tillbringade han som vanligt dagen till minne av sin tvillingbror, men så fort han fick chansen lämnade han hemmet och gick ut med sina vänner.

"Min mamma upptäckte dock allt eftersom hon pratade med mamman till en av mina kompisar - berättar killen - Hon blev rasande och när jag kom hem straffade hon mig, tog ifrån mig min telefon och kallade mig skamlig och respektlöst. Jag är övertygad om att hon inte skulle ha blivit arg om jag hade gjort det en annan dag - skriver han - men jag ville uppleva nöjet att få fira på min födelsedag".

Att inte ha lydit sin mamma orsakade den här killen många tvivel angående det han hade gjort, men var det verkligen fel av honom? Människor på nätet stöttade honom och tyckte att han hade rätt, vad tycker du?

Advertisement