En 2-åring kräks i mataffären och personalen tvingar mamman att städa efteråt

av sofia

22 November 2023

En 2-åring kräks i mataffären och personalen tvingar mamman att städa efteråt
Advertisement

Små olyckor kan hända, små händelser som kanske inte påverkar hela ens liv, men som kan förändra vårt humör under en dag. Låt oss till exempel tänka på hur det känns om man tappar eller har sönder en produkt i en butik, inget sensationellt kanske men definitivt något vi skulle vilja undvika.

För dem som har små barn är händelser som den som beskrivs ovan en del av vardagen och vi kan lugnt säga att uppfostran av ett barn och att behöva hantera konsekvenserna av det de ställer till med är en del av föräldraskapet. Emellertid blev mamman som är huvudperson i denna berättelse upprörd, men inte på grund av hennes barn.

Mammans berättelse

Mammans berättelse

stockking/Freepik

Kvinnan i fråga blev så chockad över vad som hände henne att hon inte kunde tro att hon hade blivit behandlad på det sättet. Hon vände sig därför till ett välkänt forum på nätet för att få råd om vilka åtgärder hon skulle vidta.

Hennes historia börjar med ett av de vanligaste scenarierna då hon befinner sig i en mataffär. Mamman var på en stor snabbköpskedja vid namns Woolworths i Australien. Efter att ha köpt alla produkter på sin inköpslista gick hon till kassan och ställde sig i kö för att betala och sedan lämna den stora butiken. Men kvinnan var inte ensam.

Tillsammans med henne fanns faktiskt även hennes två barn på 5 och 2 år. Den sistnämnde hade inte mått så bra och hade slutligen kräkts i närheten av den automatiska kassan. Mamman hade då generat bett om ursäkt i väntan på att en anställd skulle komma. Inom kort hade en man närmat sig henne och hans ord gjorde henne mållös.

Advertisement

Läsarnas åsikter

Läsarnas åsikter

Impresa Pulizie General Service Milano/Facebook

Mannen, utrustad med en hink och mopp, gick fram till mamman och medan hon tackade honom sa han helt enkelt följande till henne: "Nej, du förstår inte, de här är till dig. Det är du som ska städa upp det som barnet har gjort" .

Så mamman, som var helt chockad, tvingades tvätta bort det som barnet hade kräkts samtidigt som hon försökte hålla sina barn på avstånd: "Jag trodde inte mina öron, en anställd hade till och med beordrat städaren att hålla ett öga på mig tills jag hade städat klart och det var väldigt svårt att samtidigt hålla kontroll på mina barn." Förklarar hon.

Under hela tiden var det ingen som erbjöd sig att hjälpa henne eller åtminstone ha koll på hennes barn medan hon var upptagen med att städa. När den obehagliga situationen var över blev kvinnan rasande och vände sig därför till människor på nätet för att ta reda på om hon skulle överväga att lämna in ett klagomål till den mataffären.

Det här är användarnas åsikter: "Under mer än två årtionden av att ha arbetat inom handelsvärlden har jag aldrig sett någon städa upp röran de skapade", skrev en användare, "De kunde åtminstone ha hjälpt dig genom att skanna shoppingprodukterna eller genom att hålla ett öga på barnen", svarade en annan, "Jag är ledsen men det är inte en del av deras jobb att städa upp det röra som andra människor gjort", påpekade någon tydligt, "Det är ditt ansvar att hantera dina barn och du kan faktiskt inte förvänta dig att andra ska städa åt dig, det hade varit snällt av dem såklart, men det är inte deras ansvar och så var det med den saken”, avslutade en annan person. Vad tycker du om det här?

Advertisement