Han samlar ihop circa 30 000 mynt under flera år, men när han kommer till banken vägrar de ta emot pengarna

av sofia

20 November 2023

Han samlar ihop circa 30 000 mynt under flera år, men när han kommer till banken vägrar de ta emot pengarna
Advertisement

När du strävar efter ett mål med beslutsamhet och uthållighet kommer resultaten så småningom. Alla uppoffringar och allt hårt arbete återbetalas i det exakta ögonblick då det uppsatta målet nås. Det är en unik och obeskrivlig känsla tack vare det hårda arbete och den envishet som man visat andra och sig själv.

Precis som paret i den här berättelsen som har lyckats lägga undan en enorm mängd mynt tillsammans i över 10 år, men ett årtiondes besparingar gav inte det resultat som de skulle ha önskat sig.

Historien om paret Becker

Historien om paret Becker

WCCO-CBS Minnesota/Youtube

Vissa fritidsintressen eller enkla tidsfördriv uppstår av en ren slump utan att det finns någon egentlig anledning. Så paret Becker, ett äldre par från Minnesota, hade samlat på dessa mynt i åratal genom att lägga undan dem. Mynt efter mynt i en enorm spargris som de valde för detta ändamål, en stor demijohn i plast, som snart var helt fylld.

Det tog dem mer än 10 år och nästan 30 000 mynt för att uppnå det otroliga resultatet, för att inte tala om den oändliga mängden gånger paret plockat upp många av dessa mynt som hittats på ett helt slumpmässigt sätt på marken.

Tålamod och uthållighet gjorde dock att de till slut lyckades fylla behållaren som rymmer över 18 liter! Så de bestämde sig för att det var dags att vända sig till deras betrodda bank för att växla in alla dessa pengar. Tyvärr gick det inte riktigt som de hade tänkt sig...

Advertisement

Anledningen till att banken vägrade

Anledningen till att banken vägrade

WCCO-CBS Minnesota/Youtube

Banken, Border Bank, vägrade att ta deras pengar: "Vi sparade alla dessa små mynt i ett helt årtionde och nu vill banken inte ha dem", sa den förbittrade mannen.

Ändå är siffran i fråga inte alls liten då vi talar om mer än 3000 kronor (300 dollar). Dessutom är det just på detta bankkontor där paret utför alla sina transaktioner.

Till slut ingrep bankchefen för att motivera avslaget: "Vi har inga problem med antalet mynt, men vi behöver dem i myntrör som är lättare att hantera, varefter vi gärna genomför operationen".

Så paret hade inget annat val än att gå hem igen med sin enorma (och tunga) demijohn full av mynt, men de hade inte förlorat hoppet: "Tills vi hittar en lösning som passar oss kommer vi att fortsätta att spara och lägga undan växelpengar. Min fru älskar att spara så vi får se vad vi ska göra med dem i framtiden." förklarar mannen och erkände att han hittat många av dem ute på gatan. Vad tycker du om den här historien?

Advertisement