En tjej tappar bort sin förlovningsring och kräver att få en likadan igen: "Jag hade inte råd längre"

av sofia

31 Maj 2024

Advertisement

Att fria med en förlovningsring är en viktig tradition före bröllopet. Det är en mycket speciell och romantisk stund som för många är avgörande för att ta nästa steg.

I det här fallet var det dock förlovningsringen som orsakade problem och många missförstånd inom paret, vilket ledde till konflikt. Låt oss ta reda på exakt vad det var som hände.

Advertisement

Den borttappade förlovningsringen

Historien delades på Reddit av en ung man som, hamnade i en mycket jobbig situation med sin flickvän och beslutade sig för att dela sin berättelse på nätet och höra vad helt utomstående människor tyckte om situationen. Det hela började med en bergsvandring där kvinnan upptäckte att hon tappat sin förlovningsring.

"Jag är 29 år och min flickvän är 28," började inläggets författare, "för några månader sedan friade jag till henne med en vacker ring som jag hade sparat pengar till länge, och sedan dess har vi planerat allt. Men olyckligtvis, under en helg i bergen medan vi vandrade, märkte hon att ringen var borta," fortsatte han, "vi gick tillbaka och letade i timmar, men den var spårlöst försvunnen."

Således var den värdefulla symbolen för äktenskapslöftet förlorad, men det var inte förlusten som skapade problem, utan kvinnans krav på att få en identisk ring som ersättning för den gamla, komplett med ett nytt frieri. En önsan som den unge mannen inte hade möjlighet att uppfylla.

Advertisement

Killen hade inte råd med en likadan ring...

The Glorious Studio/Pexels

"När vi kom hem bad hon mig köpa en likadan ring och fria igen," fortsatte han, "men jag förklarade att det skulle innebära en stor ekonomisk börda för mig. Jag föreslog att hon skulle få en enklare ring och att vi skulle byta den så snart jag hade möjlighet. Hon blev arg och sa att om jag verkligen älskade henne, skulle jag ha hittat en lösning."

Flickvännen blev väldigt upprörd och började till och med tvivla på sin pojkväns känslor. Trots att han hade föreslagit en alternativ lösning för att göra henne lycklig, var det inte tillräckligt. Användarna var överens om att den 29-årige mannen inte hade agerat fel och att flickvännen borde ha varit mer förstående, med tanke på föremålets värde, både sentimentalt och materiellt.

Vem har rätt?

Timur Weber/Pexels

Om vi tänker efter representerar förlovningsringen, utöver att vara ett värdefullt föremål, något mycket viktigare som överstiger det materiella. Den är en symbol för ömsesidig kärlek, ett löfte om att stödja sin partner för alltid och att vara vid dennes sida i livets alla skeden. Om det å ena sidan är vackert att se den blivande brudgummens engagemang i valet och framförandet av frieriet, så är det å andra sidan lika viktigt att kvinnan tar väl hand om denna vackra symbol för starka känslor.

I den historia vi nyss har delat kunde den unge mannen inte köpa en identisk ring på grund av ekonomiska svårigheter, men kanske borde hon ha varit mer försiktig med den värdefulla ringen, undvikit att tappa bort den och framförallt inte kräva att få tillbaka den. En mindre kostsam ring kunde ha ersatt den. Slutligen, när det är kärlek med i bilden, är det inte storleken som räknas, utan själva handlingen.

Vad tycker du om hela denna situation och vem av de två tycker du har rätt?

Source:

Reddit

Advertisement