"Jag förstörde min mammas fest efter det att hon hade organiserat allt hemma hos mig utan att be om tillstånd"

av sofia

21 Maj 2024

Advertisement

Familjerelationer utvecklas inte alltid som vi önskar. Det uppstår situationer som kan sätta även den mest samlade personen på prov och riskera att skada även de starkaste och mest betydelsefulla banden. När någon sedan beter sig olämpligt kan diskussioner och missförstånd lätt uppstå. Detta är just vad som utspelade sig i historien vi nu kommer att berätta.

Advertisement

Relationen mellan mamma och dotter

Feyza Simsek/Pexels

En kvinna delade sin historia på Reddit, förbluffad över vad hennes mamma hade gjort. Hon kände ett behov av att dela sin upplevelse med någon och var nyfiken på vad andra användare skulle tycka om situationen.

Det kan tyckas självklart att man har en bra och harmonisk relation till sin mamma. Hon är den person som står oss närmast, den som födde oss och som vi förväntar oss att alltid kunna lita på. Men vad händer om det inte är så, och det istället är hon som orsakar oss mest problem? Många av oss har tyvärr upplevt obehagliga konflikter med våra mammor, antingen på grund av vårt eget beteende eller hennes. Ibland kan dessa konflikter lösas snabbt, men det finns situationer som verkar omöjliga att lösa.

I detta specifika fall började problemen med en fest som kvinnans mamma hade organiserat.

Advertisement

Hon fick veta allt i sista stund...

MART PRODUCTION/Pexels

"Min mamma planerade en fest för sig och 50 av hennes vänner i mitt och min makes hem," inledde inläggets författare. "Vi hade tidigare gett henne tillåtelse att fira min mormors födelsedag hos oss, vilket tydligen gav henne idén att hon kunde planera en annan fest utan att informera oss i förväg."

Kvinnan hade alltså bjudit in sina vänner till sin dotters hem, vilket var synd eftersom dottern inte visste något, eller snarare, bara fick reda på det tre dagar före evenemanget. Vad bör man göra i en sådan situation? "Jag var medveten om att hon hade en liten fest i tankarna, men jag hade aldrig trott att hon skulle organisera allt i mitt hem utan att informera mig," berättar kvinnan. "Några dagar före festen ringde hon mig för att säga att några personer skulle komma förbi med några paket inför kvällen. När jag bad om en förklaring, sa hon att hon hade försökt ordna det någon annanstans, men att det inte hade varit möjligt," fortsatte kvinnan. "Så jag ringde min syster för att se om det stämde, och hon bekräftade att vår mamma hade planerat att ha festen i mitt hem redan från början."

Det hon hade sagt för att rättfärdiga sig var alltså en ren lögn. Varför hade hon gjort så?

Mammans sista desperata försök att rädda sin fest

Beslutet som fattades utan att konsultera husägarna, trots att hon var mamma till en av dem, ledde till en allvarlig diskussion. Inläggets författare kände sig ignorerad och ansåg att hennes mammas beslut var fullständigt respektlöst. "När hon insåg att festen inte skulle bli av ringde hon mig gråtande och försökte få mig att känna mig skyldig," står det sedan i inlägget. "Hon sa att evenemanget var mycket viktigt för henne och ett sätt att återvända till det sociala livet efter en tids frånvaro. Hon ville träffa nya och intressanta människor. Jag blev chockad över hennes fräckhet och lade på luren i desperation. Hon hade bara öst ur sig sina känslor och gav mig inte ens chansen att säga något."

Som förväntat instämde användarna med dotterns beslut. Vem skulle inte ha agerat likadant i hennes situation? Det är otänkbart att planera en fest för ungefär 50 personer, ordna med förfriskningar och allt annat, utan att komma ihåg en viktig detalj: att fråga värdarna om lov. Kanske hade hon till och med fått ett ja om hon bara hade frågat innan istället för att bara ta för givet att det var okej.

Vad anser du om mammans agerande?

Source:

Reddit

Advertisement