Två vänner talar illa om henne bakom hennes rygg: "Jag blev väldigt besviken"

av sofia

29 Maj 2024

Advertisement

Vänskap är en grundpelare i våra liv. Vi omges av familjemedlemmar, partners och barn, men en vän är något unikt då det är med dem vi kan dela våra tankar, uttrycka våra åsikter, skratta och gråta tillsammans. Kort sagt, vänskapsband kan ofta överträffa släktskapsband och bestå genom tiden.

Hur starka och betydelsefulla dessa relationer än må vara, kan de föra med sig både glädje och smärta när man upptäcker saker man aldrig kunnat föreställa sig, som det visade sig i denna berättelse.

Advertisement

Vad var det som hände?

JoslynLM/Flickr

Historien delades på Reddit av personen det berör, som beskrev hur sårad hon kände sig av sina vänners beteende. När man litar på någon förväntar man sig inte att bli kritiserad bakom ryggen. Tyvärr kan detta inträffa även i de starkaste vänskapsband, vilket kan leda till diskussion och konflikter.

"Jag har två vänner, Gaby och Shelly, som jag har känt sedan college," skrev vår huvudperson. "Vi är alla tre nära, men jag har alltid känt att bandet mellan dem var starkare. Nu när Shelly ska gifta sig, ska Gaby vara hennes brudtärna och jag en av de andra tärnorna. Därför skulle vi båda följa med henne för att prova klänningar," fortsatte hon. "Men på grund av ett arbetsproblem kunde Gaby inte komma, och jag gick ensam."

Allt gick bra till en början: de tittade på klänningar och när Shelly hade valt några, bad hon inläggets författare att ta bilder med sin telefon för att skicka till både sin mamma och deras gemensamma vän. Medan hon följde instruktionerna, läste hon av misstag några inte så trevliga meddelanden om sig själv.

Advertisement

Den tråkiga upplevelsen...

Victor Coutant/Pexels

"Jag var på väg att öppna kameran när jag såg några meddelanden från Gaby," skrev författaren, "ett foto av mig var bifogat och jag kunde inte motstå att läsa det." De två vännerna hade utbytt privata meddelanden där de hånade henne. Bilder av henne, både ensam och i sällskap, kritiserades för hennes ansiktsuttryck, klädsel och hur hon bar sitt hår. Kort sagt, en ström av kritik som lämnade den unga kvinnan djupt sårad, vilket fick henne att lämna studion och springa hem i tårar.

Att bli smutskastad av två personer som hon kände en djup anknytning till gjorde både ont och var oroande. Det var ett svek, förtroendet var brutet och hon kände sig tom. Men hennes avfärd från studion upprörde hennes vän. Trots att författaren hade förklarat orsaken och avslöjat de meddelanden som berörde henne, insisterade Shelly på att hon hade gjort fel som läst chatten med Gaby utan hennes vetskap.

Således hade berättelsens huvudperson inte bara upptäckt sina vänners sanna åsikter, utan hon blev också anklagad istället för dem. Var det rätt?

Vem hade fel?

Abd Elrahman Elokby/Pexels

Community-användarna höll fullständigt med författaren och påpekade hur felaktigt de andra två tjejernas beteende var. Om man värdesätter vänskap och ärlighet bör man uttrycka sina åsikter direkt till personen det berör, inte bakom deras rygg. Om något i den unga kvinnans beteende inte verkade lämpligt, kunde de ha diskuterat det öppet, kanske gett råd om hur hon kunde ha agerat annorlunda eller förstått anledningarna till hennes val. Istället valde de att bara prata med varandra, håna henne och såra henne.

Detta är inte vänskap. I en sann vänskap är hemligheter det sista som kommer i vägen, och en direkt konfrontation är nyckeln till att stärka relationen dag för dag. Instämmer du?

Source:

Reddit

Advertisement