"Jag är en kranförare och män stirrar förvånat på mig när de ser mig arbeta"

av sofia

29 Juli 2023

"Jag är en kranförare och män stirrar förvånat på mig när de ser mig arbeta"
Advertisement

Ett okonventionellt arbete för en kvinna kan erbjuda stor personlig tillfredsställelse. Att arbeta inom ett område som domineras av män kan vara en motiverande utmaning och en möjlighet att visa sin styrka och beslutsamhet. Att bli respekterad för dina färdigheter och kunskaper på jobbet kan vara mycket givande och kan leda till en känsla av personlig och professionell prestation.

Kate Fahey vet något om den saken, efter att ha upptäckt sin passion för att bygga under ett sommarjobb på sin pappas byggarbetsplats i Irland. Vid bara 19 år blev hon den yngsta kranföraren i landet och valde att satsa på denna karriär snarare än att välja en universitetsutbildning.

via DailyMail

Advertisement
Facebook - Kate Fahey

Facebook - Kate Fahey

Medan hon brinner för sitt jobb, erkände Fahey att det inte är lätt att vara den enda kvinnan och yngst i teamet. Ofta underskattar folk henne och när hon träffar nya teammedlemmar känner hon sig iakttagen och dömd: "Första gången jag klättrade på stegen till kranen sa alla killar att jag underskattade den och att jag skulle få en panikattack när jag väl kom upp där, ” mindes den modiga tonåringen.

Trots detta fick hon sina kvalifikationer 2021 och uppmuntrar alla som är intresserade av byggnation att fullfölja sina drömmar, oavsett kön. "Det jag älskar mest med mitt jobb är att konversera och hur roligt man har på arbetsplatsen, samt att arbeta med så många unika människor", kommenterade hon. Kate förklarade att hon får meddelanden från tjejer och killar som är intresserade av hennes karriär, eftersom det för att bli kranförare inte finns en vanlig utbildning som universitets- eller en lärlingsutbildning.

Advertisement

Delighted to have had Tom Parlon on site last week for a visit.👷‍♀️

Pubblicato da Kate Fahey su Mercoledì 2 marzo 2022

Kate sa att hon var glad över att ha inspirerat några personer som skrev till henne, av vilka åtminstone två nu är kvalificerade. Slutligen rådde hon alla, tjejer och killar, att prova det här jobbet om de har ett verkligt intresse för konstruktion.

Den unga kvinnan delade också med sig av några erfarenheter av att bli retad på byggarbetsplatsen, som när en lastbilschaufför hela tiden ifrågasatte huruvida hon var kvalificerad för jobbet. Hon sa dock att hon är stark och inte låter sig påverkas av dessa situationer.

Kate är ett exempel på hur passion, engagemang och beslutsamhet kan hjälpa till att övervinna svårigheter och uppnå mål, även i en traditionellt mansdominerad bransch.

Advertisement