Den här kvinnan har mer än 800 tatueringar på kroppen: "Jag lyckas inte få jobb någonstans, inte ens för att städa toaletter"

av sofia

10 Juli 2023

Den här kvinnan har mer än 800 tatueringar på kroppen: "Jag lyckas inte få jobb någonstans, inte ens för att städa toaletter"
Advertisement

Fördomarna mot människor med ett stort antal tatueringar är en återspegling av att vårt samhälle tenderar att felbedöma människor som väljer att täcka sina kroppar med bläck. Detta kan ibland också skapa svårigheter att relatera till andra människor eller när man försöker hitta ett jobb.

Melissa Sloan, en 46-årig kvinna från Wales i Storbritannien, som har kämpat för att få ett arbete på grund av arbetsgivarnas fördomar mot hennes tatuerade utseende, vet detta alltför väl. Idag vill vi berätta hennes historia.

via DailyStar

Advertisement

Trots att Melissa Sloan hade tidigare arbetslivserfarenhet som toalettstädare avslöjade hon att hon inte ens övervägdes för liknande positioner på grund av konstverket som pryder hennes ansikte och kropp. "Det är ett verkligt problem för mig att hitta arbete," sa Sloan rakt ut. "Jag letade nyligen efter ett jobb för att städa toaletter i mitt område, men fick nej på grund av mina tatueringar."

Denna tvåbarnsmamma upprepade att trots den utbredda uppfattningen att hon aldrig har arbetat, har hon faktiskt haft ett jobb tidigare, om än ett kortvarigt sådant. Om hon erbjöds en jobb skulle hon vara redo att acceptera det utan att tveka.

Melissas kärlek till tatueringar började i 20-årsåldern och hon har varit en ivrig förespråkare för konstformen sedan dess. Trots svårigheterna i arbetslivet avslöjade kvinnan att hon fortsätter att tatuera sig upp till tre gånger i veckan och beskriver sig själv som "beroende".

Advertisement

"Om jag kommer att nå 70, kommer jag att fortsätta lägga till tatueringar," säger Sloan. "Jag skulle vilja täcka varje tum av huden, även om det slutar med att jag blir blå. Mitt ansikte är redan blått - jag ser ut som en smurf!", skämtade hon.

Sloan har en förkärlek till ansiktstatueringar, så pass mycket att hon inte längre har några lediga utrymmen kvar i ansiktet. Hon har lagt  nya tatueringar ovanpå de tidigare och skapat ett flerskiktscollage.

"Mitt ansikte har tre lager av tatueringar. Jag har förmodligen de flesta tatueringar i världen, och om jag inte har det än, kommer jag säkert snart att ha det eftersom jag hela tiden lägger till nya," sa hon med entusiasm. Trots detta menar Sloan att det särskilt är tatueringarna i hennes ansikte som negativt påverkar folks uppfattning om henne. Hon sa att hon även har råkat ut för andra svårigheter förutom när det gäller jobbsökande, som att bli portad från sin lokala pub och sina barns skola just på grund av sina tatueringar.

Source:

 

 
Advertisement