Medan hon är mammaledig blir hon gravid på nytt och får sparken

av sofia

16 Februari 2023

Medan hon är mammaledig blir hon gravid på nytt och får sparken
Advertisement

Att bli mamma och samtidigt fortsätta arbeta är ingen enkel sak. Det finns kvinnor som lyckas förena de två sakerna bra och andra som måste anstränga sig mycket för att allt ska gå ihop. Har man en partner eller en familj man kan förlita sig på är allt enklare, men när man till exempel är ensam blir situationen lite mer komplicerad.

Huruvida det går bra eller inte beror också på hur pass tillmötesgående och förstående cheferna är för de omständigheter som en mamma befinner sig i. Tyvärr är folk inte alltid villiga att lyssna och förstå, så du kan tvingas möta stora problem att ta itu med. Vilket hände mamman vi nu vill berätta om.

via Glasgow Live

Advertisement
Pexels - Not the actual photo

Pexels - Not the actual photo

En anställd på en frisörsalong vid namn Siobhan Black hade nyligen fött sitt första barn och var fortfarande mammaledig när hon upptäckte att hon var gravid igen. Den glada nyheten meddelades omedelbart till Evelyn Drain, ägare till Pat Drain Barbers i Kilsyth, butiken där hon var anställd i North Lanarkshire, och tillsammans kom de överens om ett datum då hon skulle komma tillbaka till jobbet. Synd bara att hon när hon kom tillbaka fann en obehaglig överraskning som väntade på henne.

I slutet av hennes arbetsskift informerades Siobhan om sin omedelbara uppsägning. Tvåbarnsmamman hade plötsligt blivit arbetslö, hon visste inte hur hon skulle klara att försörja sig och allt detta bara för att hon talat om att hon var gravid för andra gången. Nyheter som bara borde ha fått positiva reaktioner, men så var det tydligen inte.

Advertisement
Pexels - Not the actual photo

Pexels - Not the actual photo

Även om salongsägaren upprepade gånger har förklarat att beslutet inte hade något med graviditeten att göra, utan enbart var relaterat till lägre intäkter, kände sig hennes tidigare medarbetare förringad och "attackerad", vilket gjorde att hon bestämde sig för att begära ersättning. Efter en noggrann utvärdering och i avsaknad av bevis för motsatsen beviljade domstolen den nyblivna mamman en ersättning på 7 500 pund.

Kvinnan vann till slut och under en period kunde hon andas ut i väntan på ett nytt jobb och bättre tider.

Vad tycker du om den här historien?

Advertisement