En 7-årig pojke tar med sin 2-åriga syster till skolan för att inte lämna henne ensam och samtidigt inte missa sina lektioner

av sofia

15 Februari 2023

En 7-årig pojke tar med sin 2-åriga syster till skolan för att inte lämna henne ensam och samtidigt inte missa sina lektioner
Advertisement

Varje barn i världen har rätt till en utbildning, har rätt att leka och att få nödvändig vård av sin familj och, där föräldrarna inte kan täcka dessa behov har de rätt att få den hjälpen från staten. Tyvärr är det många gånger inte så och även de allra minsta tvingas klara sig på egen hand redan från tidig ålder. Ett bevis på detta är barnet vi vill berätta om idag, som blev känt på grund av ett foto som omedelbart väckte stark beundran, men också sorg på grund av denna lilla killes "stulna barndom". Pojken, som bara är 7 år gammal, kunde absolut inte lämna sin yngre syster ensam hemma och bestämde sig för att ta henne med sig... till skolan.

via Facebook / Salvacion Elementary School (Magallanes South District)

Advertisement

#paraSaEdukasyon💓👏👏 "habo ko po mag absent mam, digdi ko na lng po alingon ang tugang ko may trabahoon po kya c...

Pubblicato da Salvacion Elementary School (Magallanes South District) su Mercoledì 31 gennaio 2018

Vid tidpunkten då bilden togs var Justin 7 år gammal och gick i första klass på Salvacion Elementary School i Filippinerna. Han lever, precis som många av sina jämnåriga, i en mycket fattig familj som inte har råd att stanna hemma med de yngsta barnen och därför händer det att Justin tar hand om sin lillasyster ibland. Dagen då bilden togs bestämde sig Justin för att han inte skulle missa sin skoldag och med stort mod och viljestyrka begav han sig till klassrummet med den lilla flickan som inte ens var 2 år gammal. Förhoppningen var att läraren skulle låta honom vara med på lektionen med sin lillasyster i famnen. När kvinnan såg och förstod situationen kunde hon absolut inte neka honom en sådan möjlighet. Justin hade gjort sitt bästa för att inte missa en enda dag i skolan, ett mycket viktigt budskap för alla andra, med tanke på att de flesta barn nuförtiden gärna hittar på ursäkter för att vara frånvarande från skolan.

Advertisement
Pexels / Not the actual photo

Pexels / Not the actual photo

Ms. Mamlei, Justins lärare, kunde inte låta bli att ta ett foto vid det rörande ögonblicket. Bilden spreds sedan på internet och Justin har verkligen blivit en symbol för dem som försöker bygga sin egen framtid: "När du drömmer om din framtid och det för dig är en anledning till att inte missa skolan för något i världen: här är något att vi alla borde ta lärdom ifrån”, skriver Mamlei i sitt inlägg. Vi kunde inte vara mer överens med henne!

Advertisement