En flicka med Downs syndrom blir avvisad av 20 familjer, men en ensamstående pappa bestämmer sig för att adoptera henne

av sofia

26 Mars 2023

En flicka med Downs syndrom blir avvisad av 20 familjer, men en ensamstående pappa bestämmer sig för att adoptera henne
Advertisement

Att få barn är en enorm glädje, men det är inte alltid möjligt att förverkliga denna dröm. Det finns människor som träffar den idealiska partnern att bilda familj med, men det finns också de som är ensamma och, trots att de anstränger sig mycket, absolut inte vill ge upp och gör allt för att nå sitt mål.

Huvudpersonen i denna berättelse hamnade i en liknande situation, en man som upplevde en mycket smärtsam händelse under sitt liv, en händelse som fick honom att lida djupt, men som också drev honom till att fatta viktiga beslut som det vi vill prata med dig om idag.

via Metro

Det här är Luca Troiani, en 41-årig ensamstående pappa från Neapel, som har lockat till sig en hel del uppmärksamhet på grund av ett underbart livsval, han bestämde sig nämligen för att han skulle ägna sig åt att hjälpa människor i svårigheter. Mannen berättar att han nådde en viss medvetenhet först efter och på grund av förlusten av en kär vän till honom. Han var 14 år när allt hände, men att vara bredvid honom under hans sjukdom, se honom sjuk och behöva ge upp inför livets hårda beslut gjorde att något triggades igång inom honom.

Det här var alltså början på en resa som engagerad volontär för att hjälpa sjuka eller handikappade människor och som ledde honom till att, när han väl fyllde 25, påbörja sin vandring mot prästskapet. Denna väg passade dock inte honom, vilket gjorde att han övergav sin religiösa kallelse, men inte den humanitära kallelesen. Efter många upp- och nedgångar förstod han äntligen vart han var på väg och gav sig in på sin nya vandring. Denna nya väg ledde honom till att göra en mycket vacker gest.

Advertisement

"Jag tillbringade 11 år med en speciell person och vi pratade ofta om att bilda familj, men sedan gick det inte som vi hoppats och vi separerade - berättar vår huvudperson - Önskan att bli pappa, tvärtom, har aldrig försvunnit. Jag visste att det inte är lätt för en ensamstående person att adoptera ett barn, men jag gav aldrig upp." Detta verkar ha varit ett klokt beslut med tanke på att han strax därefter träffade Alba.

Den här underbara lilla flickan kom in i Lucas liv när hon bara var några dagar gammal, vilket gjorde honom till den lyckligaste människan i världen. Han hade ansökt till rätten om adoption sedan en tid tillbaka och ännu inte fått något svar, men när samtalet kom där hon presenterades för honom kände mannen en obeskrivlig glädje.

"De ringde mig och berättade att de hade hittat en liten flicka åt mig - berättar Luca - Alba lider av Downs syndrom och hennes biologiska mamma hade övergett henne så fort hon föddes. Efter det hade 20 familjer visat intresse för henne och sedan backat och hon lämnades ensam. Jag visste direkt att hon skulle bli viktig för mig. Jag skyndade genast till sjukhuset för att träffa henne, och när jag höll henne i min famn för första gången visste jag att hon skulle vara min dotter." Så blev det det och efter flera år berättar och visar Luca på webben hur vacker, stark och unik deras relation är.

Det är ingen självklarhet att adoptioner och relationer mellan föräldrar och barn alltid går bra, men det verkar ha blivit så för dem. Vi bara önskar att de kommer att kunna fortsätta att leva sitt liv tillsammans i lugn och ro och att framtiden har många vackra saker att bjuda på. Och tack för att ni påminde oss om att det är en underbar sak att nå ut till de svagaste eller någon som har ett problem vilket gör oss till bättre människor.

Advertisement