Det här paret färdades 8 mil för att åka till Brasilien och adoptera 4 syskon

av sofia

30 Mars 2024

Det här paret färdades 8 mil för att åka till Brasilien och adoptera 4 syskon
Advertisement

Det finns miljontals barn i världen som tyvärr är föräldralösa, som inte kan räkna med tak över huvudet, en varm måltid och sina föräldrars villkorslösa kärlek. I synnerhet finner vi denna dramatiska verklighet i vissa länder, vanligtvis de fattigaste, där även de mest grundläggande resurserna är knappa.

Lyckligtvis finns det godhjärtade människor som är villiga att göra exceptionella och altruistiska gester för att göra skillnad, som paret i denna berättelse. De tog en mycket lång resa för att ge ett bättre liv till 4 syskon som lämnades ensamma och tvingades leva i ett tillstånd av extrem fattigdom .

Advertisement

Parets möte med barnen

Parets möte med barnen

Brandon Pratt/Facebook

Brandon och Jennifer Pratt är ett lyckligt par från Iowa (USA) som snabbt insåg att de kände att något saknades i deras liv, nämligen barn. Förmodligen kunde paret inte få några på egen hand och valde därför till slut adoption.

Deras namn fanns på listan bland de många andra kandidaterna, men sedan fyllde ett samtal paret plötsligt med lite hopp. Från barnhemmet Paulista i Brasilien fanns möjligheten att adoptera ett barn. Paret hade inte tvekat en enda sekund och hade packat sina väskor för att korsa halva jordklotet för att nå den plats där pojken befann sig.

De fick snart veta att han inte var ensam och att de var 4 syskon, varpå paret genast uppgav att de ville adoptera dem alla tillsammans för att inte skilja dem åt. En mycket ädel avsikt som dock skulle bli mer krånglig än väntat.

Advertisement

Resan visade sig vara deras minsta problem...

Resan visade sig vara deras minsta problem...

Brandon Pratt/Facebook

Efter mer än 8000 km skulle vem som helst ha trott att "det värsta" äntligen var över, men så var det tyvärr inte... En hel rad papper, underskrifter och tillstånd skulle skaffas och fyllas i. Paret insåg snart att de skulle behöva stanna i Brasilien mycket längre än väntat.

Att behöva stanna längre kunde inte betraktas - inte ens med mycket fantasi - som ett tillfälle för att njuta av platsen och ta semester. Barnen bodde i ett mycket fattigt område och den äldste av dem, bara 6 år gammal, tvingades tigga och rota i soporna i hopp om att skrapa ihop lite pengar eller mat.

Dessutom, som om det inte vore nog, kunde Brandon och Jennifer inte det lokala språket alls så de kunde inte kommunicera effektivt med sina framtida barn och till och med att ta sig runt med kollektivtrafiken var en riktig mardröm för dem. Sedan kom plötsligt vändpunkten.

Äntligen hade de alla papper som krävdes för adoptionen

Äntligen hade de alla papper som krävdes för adoptionen

Brandon Pratt/Facebook

Efter att några månader hade passerat och medan paret fortfarande ansträngde sig för att anpassa sig till den nya situationen, kom plötsligt lite hjälp från ett oväntat håll: Jennifers syster och hennes man visade sig vara två personer som de verkligen kunde förlita sig på.

De kunde språket väl och deras ingripande var avgörande för att stärka bandet mellan barnen och deras adoptivföräldrar, samt för att slutföra vissa procedurer snabbare. Efter mycket tålamod hade familjen Pratt äntligen fått 4 nya medlemmar: Leandro, Cristiano, Enzo och William.

Det tog ungefär 3 år för alla dokument att godkännas, men nu bor hela familjen lyckligt och fridfullt i Iowa och barnen kommer aldrig att behöva gå hungriga igen, utan har äntligen en ljus och kärleksfylld framtid framför sig!

Advertisement