Busschauffören svimmar vid ratten, men en 13-åring tar tag i situationen och räddar livet på alla (+VIDEO)

av sofia

30 April 2023

Busschauffören svimmar vid ratten, men en 13-åring tar tag i situationen och räddar livet på alla (+VIDEO)
Advertisement

Det finns tillfällen i livet då det inte finns tid att tänka, utan bara för att agera, agera snabbt för att förhindra att något hemskt händer. Kanske är det inte alla i deras dagliga liv som ställs inför sådana här situationer, men de kan hända och ofta när vi minst anar det.

Precis som i historien vi nu vill berätta om. En helt vanlig arbetsdag kände sig chauffören till en skolbuss plötsligt dålig när han var i tjänst och på väg hem med 60 elever, men som tur var fanns det en speciell person vid hans sida som inte slösade en enda sekund och lyckades rädda situationen. Låt oss berätta närmare.

via ABC News

Advertisement

On the way home from school today Dillons bus driver passed out at the wheel and Dillon jumped into action and stopped...

Pubblicato da Ireta Marie su Mercoledì 26 aprile 2023

Händelsen ägde rum i Warren, Massachusetts, USA, där en grupp ungdomar var på väg hem från Carter Middle School när något hände som försatte dem i allvarlig fara. Föraren till bussen de satt på mådde plötsligt dåligt och tappade kontrollen över fordonet.

Alla blev rädda utom Dillon Reeves, en sjundeklassare som vid bara 13 års ålder hade beredskapen att ingripa omedelbart. Utan att tänka för mycket eller få panik kastade sig den unge mannen mot förarsätet och lyckades inom loppet av bara några sekunder trycka på bromsen och stanna bussen och undvika att en olycka skedde.

Som om det inte vore nog och trots förvirringen som rådde bland hans klasskompisar, behöll han lugnet och sa åt dem att omedelbart ringa på hjälp för att hjälpa föraren. En riktig hjälte som lyckades rädda alla, inklusive sig själv. Föraren fördes omedelbart till sjukhus när hjälpen kom och ingen av de andra barnen skadades.

Advertisement
Pxfuel - Not the actual photo

Pxfuel - Not the actual photo

En ärovördig gest som förvandlade honom till en riktig hjälte. För att tacka honom för det han gjort anordnade hans skola en konferens där det berättades vad som hade hänt och om 13-åringens mod. Han talade inte personligen, men hans föräldrar gjorde det och sa att de var väldigt stolta över sin son.

"Han är alltid mycket uppmärksam på sin omgivning - sa hans pappa Steve Reeves - Det var överväldigande nyheter för oss alla och vi är mycket stolta över honom". Många andra medborgare ville tacka Dillon och gjorde det genom att sätta upp en banderoll framför hans hus där det står att han är en "hjälte".

Omöjligt att säga något annat inför en så modig handling och speciellt med tanke på elevens ålder. I hans skor skulle inte alla ha kunnat agera så klartänkt, kanske inte ens en vuxen. Istället behöll han lugnet, lade ifrån sig ryggsäcken, reste sig så fort han kunde och satte stopp för det som kunde förvandlas till en riktig tragedi.

Vi vill bara tacka honom och önska honom lycka till i framtiden.

Advertisement