En 24-årig kvinna vägrar dela på notan när hon går på dejt: "Jag vet hur mycket jag är värd"

av sofia

14 Maj 2023

En 24-årig kvinna vägrar dela på notan när hon går på dejt: "Jag vet hur mycket jag är värd"
Advertisement

Tiderna förändras, men vissa "traditioner" förblir oförändrade, till exempel i hur många århundraden har en man valt att knäböja framför sin fästmö för att fria till henne? Det är saker som man inte ens tänker särskilt mycket på, det är så här och det har varit så här sedan urminnes tider. Naturligtvis har gesten i sig inget fel i sig då det är en tydlig kärleksförklaring med vilken man ber att få spendera hela livet tillsammans och som därför "rättfärdigar" den. Men det finns andra seder som sitter etsade i många människors medvetande, men som börjar "krocka" med ett allt mer modernt samhälle som söker jämställdhet på alla fronter.

Den kvinnliga huvudpersonen i denna berättelse är av den "gamla skolan" där mannen står för notan på en dejt. Hennes åsikter gav upphov till stark debatt på nätet.

via Mirror

Advertisement
Ella Freimann/Instagram

Ella Freimann/Instagram

Ella Freimann, 24 år gammal, från New York, är en tjej med en stark personlighet som har väldigt tydliga idéer : "Jag investerar i mig själv, långt före en dejt, så tiden och pengarna jag spenderade för att framstå som så vacker och elegant måste "återlämnas" till mig av personen jag går ut med". Faktum är att kvinnan förklarar att hon aldrig någonsin har delat en nota på en dejt, inte en enda middag eller lunch eller ens drink. Om hon har gått ut med en man har hon alltid krävt att han ska betala.

"Det är en fråga om respekt för min person. Jag har väldigt höga krav och jag vet helt enkelt vad jag är värd", förklarar 24-åringen.

Hon svär att poängen inte är pengarna och att hon inte alls är en profitör som många har definierat henne som. För den unga kvinnan handlar det om något helt annat.

Advertisement

"Det handlar inte om pengarna som spenderas, det handlar mer om att kvantifiera den ansträngning en man är villig att göra. En handling för att visa mig hur mycket han verkligen bryr sig om mig. Jag har lärt mig att män som delar notan inte uppskattar mig på riktigt. Det är en fråga om värdighet och genom att låta någon betala för allt ser jag till att jag hittar seriösa människor och undviker "jobbiga upplevelser." förklarar Ella.

Kvinnan har många följare på sociala medier där hon uppmuntrar sin kvinnliga publik att inte "nedvärdera sig själva": "En kvinna som värderar sig själv högt vet vad hon har att erbjuda och förväntar sig detsamma tillbaka", detta är hennes mantra.

Hennes livsfilosofi har väckt flera kontroverser, i synnerhet hennes tanke om att en kvinna är oumbärlig för en man och medför många förbättringar i hans liv och därför bara bör kunna förvänta sig det bästa med tanke på den "tjänst" hon gör när hon blir tillsammans med honom. " En person gav genast svar på tal: "Jag har aldrig blivit kallad profitör eller självisk till skillnad från dig. Jag har alltid tjänat mina egna pengar och jag har aldrig sett en man som en bankomat. Jag har högre ambitioner i livet."

Det finns dock också de som kraftfullt stödjer Ella: "När jag har anklagats för att vara opportunist och utnyttjare, handlade det alltid om "panka" män", "För mig har du rätt, det är ett hedersmärke, du bör vara stolt över ditt "val", skrev några av hennes fans. Vems sida står du på?

Advertisement