Hon gör naglarna under flera år och får plötsligt problem: "Jag kan knappt röra på fingrarna"

av sofia

10 Maj 2023

Hon gör naglarna under flera år och får plötsligt problem: "Jag kan knappt röra på fingrarna"
Advertisement

Det har blivit allt vanligare att kvinnor tar till så kallad nagelförlängning eller förstärkning för att alltid ha en perfekt manikyr och se så bra ut som möjligt vid varje tillfälle. Det finns många salonger som kan hjälpa dig med detta men det finns också de som bestämmer sig för att göra det själva genom att köpa allt det som behövs. Oavsett vilket, är något du alltid bör tänka på att kontrollera att du inte är allergisk mot gelen som kommer att appliceras för att förhindra eventuella problem.

Huvudpersonen i vår berättelse hade tagit hand om sina händer på detta sätt i många år och hade aldrig fått några negativa konsekvenser för sin hälsa, synd bara att den sista manikyren inte slutade som vanligt.

via Mirror

Advertisement
Lisa Dewey/Facebook

Lisa Dewey/Facebook

Lisa Dewey är 36 år gammal och bor i Pattishall, West Northamptonshire, Storbritannien. Kvinnan råkade ut för något mycket obehagligt på grund av en "enkel" manikyr. Denna tvåbarnsmamma hade alltid haft en passion för handvård och hade i åratal gjort  sina naglar med permanent gel som då och då ersattes med nya färger och nyanser. Under en lång tid gick det bra och hon stötte inte på några problem, tills hon märkte något konstigt.

Under en av de sista sessionerna såg kvinnan att så fort nagellacket gjordes om började hennes händer bli inflammerade. Hon gick genast till en hudläkare för att ta reda på vad som hade hänt och diagnosen var "bakteriell infektion". Tydligen inget allvarligt: ​​kräm och antibiotika verkade ha löst problemet, men så var det inte. Så fort situationen hade löst sig gjorde Lisa faktiskt ännu en manikyr och den här gången med katastrofala konsekvenser.

Advertisement
Pixabay - Not the actual photo

Pixabay - Not the actual photo

"Mina naglar och min hud är som papper - berättar kvinnan - de lossnar extremt lätt från mina fingrar och jag kan knappt röra mina händer ordentligt". En minst sagt oväntad reaktion som försatte vår huvudperson i stora svårigheter. Varje daglig gest har blivit komplicerad: skriva, tvätta håret på sina döttrar och ta hand om sig själv verkar vara ett enormt projekt. Varje rörelse orsakar smärta och det kommer förmodligen att ta ett bra tag innan hon lyckas lösa detta.

"Jag var till och med rädd för att helt tappa känslan i mina fingrar när blåmärkena dök upp, men som tur är är det inte så - sa kvinnan - jag skulle bara vilja varna folk för att använda denna typ av geler. Jag har alltid använt dem, men man måste vara noga med att inte missbruka det för att undvika obehagliga situationer. Jag kan försäkra dig om att det inte är trevligt".

‘It happened suddenly – I feared I might even lose a finger’ (Picture: Lisa Dewey / SWNS)Lisa Dewey had been getting her...

Pubblicato da SimpleNews - World News su Lunedì 8 maggio 2023

Detta gjorde även Lisa osäker i sin relation till andra. Att inte kunna dölja sina händer, men också att inte vilja visa dem var problematiskt och därför vill hon berätta sin historia för att varna alla de som bestämmer sig för att göra naglarna.

Har något liknande någonsin hänt dig? Vilket råd skulle du ge henne?

Advertisement