En kvinna säger upp sig för att kunna ägna sig åt hemmet: "Jag står till tjänst för min man"

av sofia

22 April 2023

En kvinna säger upp sig för att kunna ägna sig åt hemmet: "Jag står till tjänst för min man"
Advertisement

Det moderna samhället och kvinnans frigörelse har medfört stora förändringar både när det gäller arbetslivet, det sociala livet och privatlivet. Livet har genomgått stora framsteg som med tiden har tagit oss längre och längre bort från våra föräldrars och morföräldrars livsstil, men alla verkar inte vara nöjda över dessa förändringar. Det finns faktiskt människor som skulle göra vad som helst för att återgå till de vanor och seder som fanns för många år sedan och en del som faktiskt lyckas.

Så är fallet med historien vi ska berätta för dig idag, som handlar om en ung kvinna, en fru och en mamma som har bestämt sig för att överge sin karriär för att helt ägna sig åt hemmet och familjen. Men låt oss kika lite närmare på deras historia.

via Mirror

Advertisement

Historien utspelade sig i Cheltenham i Storbritannien, där 34-åriga Alena Petitt bestämde sig för att anamma en 50-talslivsstil och förvandla sig själv till den perfekta hemmafrun. Med en lysande karriär inom marknadsföringssektorn bakom sig har vår huvudperson bestämt sig för att lämna allt och gå med i en rörelse som heter Tradwife för kvinnor vars största önskan är att leva som hemmafruar.

"Jag har velat ha det så här sedan jag var barn - sa Alena - när mina lärare frågade mig vad jag ville bli när jag blev stor svarade jag alltid: hemmafru. Under åren har jag haft arbetslivserfarenhet i London, men jag kände att jag inte ville vara där. Sedan träffade jag min man och allt förändrades."

Advertisement
Alena Kate Pettitt/Facebook

Alena Kate Pettitt/Facebook

Paret träffades när hon fortfarande arbetade på företaget och sakta bestämde de sig för att bilda familj. Med tiden kände Alena att hon inte var tillfreds med detta liv och bestämde sig för att avgå från rollen som marknadschef och valde att stanna hemma ett tag.

"Jag letade ständigt efter ett annat jobb, men under tiden tillbringade jag mina dagar hemma, städade, lagade mat och tog hand om min familj, medan min man gick ut för att jobba - förklarar hon - Plötsligt insåg jag att jag mådde bra, det fungerade bra hemma, det behövdes ingen annan lön så jag ställde mig till min mans tjänst”.

Plötsligt förändrades allt. Mannen tog över familjens ekonomi och hon stannade hemma för att ta hand om barnen och hålla rent i huset. "Det är han som drar in pengar och det är honom som jag måste be om lov när jag ska köpa något till hemmet eller till mig själv, även om jag vill ha en ny kappa, måste jag prata med honom först - förklarar hon - självklart finns det varje månad en liten summa för mig också, ett sätt för att erkänna mitt arbete och det passar mig utmärkt”.

Alena Kate Pettitt/Facebook

Alena Kate Pettitt/Facebook

Kort sagt, många år har gått sedan 1950, det har skett många förändringar och samhället har gjort stora framsteg, men tydligen finns det fortfarande många par och kvinnor som föredrar att återuppta en livsstil från det förflutna. Rätt eller inte finns det inte särskilt mycket vi kan göra åt saken, det är bara att acceptera.

Vad tycker du om Alenas val?

Advertisement