Barnen bråkar om arvet så pappan spenderar allt, men ångrar sig efteråt

av sofia

26 April 2023

Barnen bråkar om arvet så pappan spenderar allt, men ångrar sig efteråt
Advertisement

Vad skulle du göra om du bara hade några år kvar att leva och dina barn slogs om ditt arv? Det var frågan en 63-årig man ställde sig själv när han upptäckte att han hade en rökrelaterad sjukdom och såg sina barn, som alla var framgångsrika, slåss om hans pengar.

Mannen bestämde sig då för att spendera allt han samlat på sig under en livstids arbete för att försöka återställa lugnet i familjen och njuta av sina sista stunder med sin fru, men hans barn tog det inte alls bra, så han valde att söka råd på webben för att förstå hur han skulle hantera situationen.

via Reddit

Advertisement
Pexels - Not the Actual Photo

Pexels - Not the Actual Photo

Mannen sa att han var 63 år och hade dragit in en hel del pengar i sitt liv, vilket gjorde att han kunde spara tillräckligt med pengar för att säkra en bra pension och lämna ett arv till sina barn. Han var dock mycket besviken på deras agerande. Han sa att alla hans barn har det bra ställt ekonomiskt: den äldsta är gift med en advokat, medan de andra tre är en advokat, en ingenjör och en säljare.

"Jag var en rökare i många år och så småningom kom det förutsägbara resultatet, så jag kanske inte har särskilt många år kvar. Efter att ha fått veta detta började mina barn bråka med varandra och försöka få förskott på deras arv. Först var det regelbundna verbala bråk, som eskalerade till juridiska strider. Droppen kom när min dotter förfalskade sin bröders signaturer för att ta deras del av arvet medan jag var under behandling på sjukhuset. Nu kan inget av mina barn se varandra i ögonen och de talar bara med varandra genom sina advokater”, förklarade mannen.

Advertisement
Pexels - Not the Actual Photo

Pexels - Not the Actual Photo

"Ledsen över den här situationen bestämde jag mig för att spendera pengarna och tänkte att om allt tog slut skulle de inte ha någon anledning att bråka längre. Jag donerade till välgörenhetsorganisationer, köpte skönhetsartiklar till min fru, åkte på semester med henne och bokade de finaste hotellrummen, jag har gett mina barnbarn dyra presenter, jag har köpt bättre utrustning till mina närmaste vänner och arbetskamrater för att förbättra deras jobb. Vi har skaffat en stor tv, betalat för min begravning i förväg och massor av annat. Just nu är cirka 65-70% av mina besparingar borta. Jag planerar att spara tillräckligt mycket under den tid jag har kvar och lämna en ordentlig summa i kontanter till min fru", fortsatte han.

Men hans barn lade märke till hans senaste inköp och har börjat ställa frågor. Dottern förstod situationen och anklagade honom för att vara självisk och hävdade att hans barnbarn kommer att drabbas av konsekvenserna av hans handlingar. Vår huvudperson insåg då att hans barnbarn inte borde "straffas" för sina föräldrars handlingar och försökte hitta en lösning på problemet.

Webben visade till fullo att berättelsens huvudperson hade rätt: "Du är inte skyldig att lämna ett arv. Du har sparat pengar hela ditt liv och du kan spendera dem som du vill. Inga ytterligare samtal med dina barn är nödvändiga", kommenterade en användare. Vad tycker du om saken?

Advertisement