Min svärmor ville ha en kopia på våra hemmanycklar, jag vägrade och situationen spårade ur totalt

av sofia

05 Juli 2023

Min svärmor ville ha en kopia på våra hemmanycklar, jag vägrade och situationen spårade ur totalt
Advertisement

Det är allmänt känt att förhållandet mellan svärmor och svärdotter ofta är en svår utmaning, eftersom det handlar om två kvinnor med viktiga roller i en mans liv. Även om många svärmödrar och svärdöttrar kan ha harmoniska och kärleksfulla relationer, kan ibland svärföräldrar överskrida vissa gränser i förhållandet mellan makar.

Att lägga sig i för mycket, att uttrycka oönskade åsikter eller försöka kontrollera familjedynamiken kan ge upphov till konflikt och detta är vad som nyligen drabbade en ung kvinna. Den problematiska relationen med hennes svärmor orsakade ett gräl i familjen och nu har den unga kvinnan bestämt sig för att fråga människor på nätet om råd på hur hon ska hantera situationen.

via Reddit

Advertisement
Pexels - Not the Actual Photo

Pexels - Not the Actual Photo

"Min man och jag har precis köpt ett nytt hus tillsammans. Hans mamma började tjata på oss om att hon ville ha kopior av nycklarna ifall det skulle ske en nödsituation. Jag sa till henne att vår regel är att 'bara de som bor i huset kan få kopior av nycklarna'. Hon fortsatte att klaga och involverade även andra familjemedlemmar”, förklarade den unga kvinnan.

Förra veckan krävde hennes svärmor en kopia av nyckeln till sin sons nya hus, så svärdottern kom på en plan: "Jag bestämde mig för att ta kopian av nyckeln till hennes hus som min man hade haft i åratal och  skickade med en lapp som sa: 'Bara invånarna har en kopia, så den här kopian är till huset du bor i'. Hon blev vansinnigt arg över detta", fortsatte kvinnan.

Advertisement
Pexels - Not the Actual Photo

Pexels - Not the Actual Photo

Svärmorn blev rasande och berättade allt för familjen och nu klagar den unga kvinnans man över att hon gick för långt och gjorde fel som gjorde hans mamma arg istället för att bara artigt vägra. Av den anledningen bad kvinnan om råd på nätet för att förstå hur hon skulle hantera situationen och för att ta reda på om hon faktiskt hade gjort fel i att bete sig så här.

Användarna hade delade meningar. Vissa tyckte att hon hade helt rätt och hävdade att mannen borde sätta gränser för deras integritet, med tanke på att han är sonen. Andra tyckte dock att hennes sätt att inte acceptera sin svärmors begäran var lite för provocerande. Och du? Vad tycker du?

Advertisement