Lyckas du se det dolda djuret på bilden? Ta reda på om du har ett öga för detaljer

av sofia

15 Juli 2023

Lyckas du se det dolda djuret på bilden? Ta reda på om du har ett öga för detaljer
Advertisement

Att stimulera hjärnan och utnyttja sina logiska färdigheter är ett bra sätt att roa sig på. Det kan vara skönt att komma bort från verkligheten i några minuter genom att ta denna tid för sig själv samtidigt som man håller hjärnan aktiv och har roligt.

Bland de mest populära lekarna i webbens värld finner vi optiska illusioner och pareidolia, den undermedvetna illusionen. Detta är ett fenomen som leder till att slumpmässiga former av objekt eller profiler hänvisas till bekanta figurer. Dagens bild är särskilt intressant så låt oss tillsammans ta reda på vad det rör sig om.

via Reddit

Advertisement
Reddit - FindTheSniper

Reddit - FindTheSniper

Formen på ett djur är gömd i denna färgglada bild. Användaren @FindTheSniper delade den här målningen för första gången på Reddit, det berömda amerikanska forumet. Vi behöver väl knappast säga att denna vackra utmaning snabbt spreds på nätet.

Det är verkligen inte en utmaning som behöver göras på tid, utan snarare ett sätt att stimulera förmågan att iaktta och se bortom det första intrycket och gå steget längre. Prova själv: slappna av med blicken och stirra på bilden. Kan du urskilja den dolda figuren?

Förutom att beundra det fantastiska konstverket, kan den kromatiska blandningen få betraktaren att förvirra dess egenskaper och inte omedelbart hitta djurets figur. Du kanske kommer att kunna hitta formen av ett djur om du är tillräckligt fokuserad. Har du kanske reda hittat det? Om du hittar lösningen, oroa dig inte, här nedan finner du lösningen.

Advertisement
Reddit - FindTheSniper

Reddit - FindTheSniper

Om du vill ta reda på svaret på testet är det användaren själv som avslöjar det, vilket bekräftar vad vissa användare har gissat på i kommentarerna under bilden av målningen.

Faktum är att vissa människor har lyckats hitta lösningen: djuret gömt bland de olika färgerna är en elefant.

På bilden här framhäver en vit linje konturen av en elefant gömd bland de olika färgade fläckarna. Hade du redan lyckats hitta den?

Advertisement