Vad ser du på den här bilden? Om du tror att det är ett hav på natten borde du ta en extra titt

av sofia

09 Augusti 2023

Vad ser du på den här bilden? Om du tror att det är ett hav på natten borde du ta en extra titt
Advertisement

Knep och knåp är en källa till underhållning för unga och gamla. Det finns många olika typer och av olika svårighetsgrad. Även om teknikens intåg alltmer har ersatt lekfulla tidsfördriv med tv-spel, telefoner och datorer, fortsätter de mer klassiska tidsfördriven att leva kvar. Eller kanske ännu mer de som inte alls är det.

För att vara tydligare, en gång i tiden kunde du roa dig och förvandla vad som helst till ett spel. Fantasins kraft var det mest kraftfulla medlet som fanns tillgängligt för barn och tonåringar. En enkel krita kunde ge liv åt de mest varierande former av underhållning, som det berömda "hoppa hage" och liknande. I det här fallet rör det sig även om något där vi använder vår fantasi. Den här gången måste vi dock förstå vad vi har framför oss genom att "vidga" våra sinnen.

via Twitter

Advertisement

Är det en optisk illusion eller bara vår associationsförmåga?

Är det en optisk illusion eller bara vår associationsförmåga?

Gabriel Frank/Pexels - Not the actual photo

Erkänn att du har inte kunnat se något annat än ett lugnt hav som bryter upp på en gyllene strand, en himmel prickad med ljuset från några stjärnor, ett mörker som täcker hela horisonten. Ändå är det inte alls så.

Vi ger dig ett litet råd, försök frigöra dig lite från bilden, försök se den i sin "helhet".

Flytta dig fysiskt bort med hela ansiktet och stirra på bilden ifråga igen, du kommer att kunna se det tydligt här nedan

Advertisement

Lösningen på quizet:

Kom du på vad det skulle kunna vara? Vad det är som bilden döljer? Vad tittar du på egentligen?

Svaret kanske överraskar dig, vi är faktiskt ganska säkra på att det kommer att göra det. För vilket landskap eller miljö du än har sett ta form i ditt sinne är detta inte svaret. Det rör sig i verkligheten inte ens om ett quiz.

Bilden vi har visat dig är i själva verket en enkel bild av ett mycket vanligt föremål som praktiskt taget alla av oss äger: det är stänkskärmen på en bil som har gått sönder! Kan du se det nu? En stänkskärm med en del som saknas, förstörd i en olycka och under är det vanlig jord med några småstenar.

Det är otroligt hur vår hjärna också kan luras av en mental association. Eftersom vi är mycket mer vana vid att se bilden av ett hav snarare än en skadad stänkskärm, får vi genast illusionen av att se det vi ser, men inte den här gången. Förstod du vad det var på bilden?

Advertisement