I vilken riktning rör sig bussen? Försök förstå det och förklara varför

av sofia

07 Augusti 2023

I vilken riktning rör sig bussen? Försök förstå det och förklara varför
Advertisement

Quiz som utmanar vårt logiska tänkande är väldigt populära och vem som helst, beroende på svårighetsgrad, kan prova sig fram. När du har som uppgift att leta efter en detalj som skiljer sig från de andra eller ett visst antal, är det att försöka skillnaderna mellan två till synes identiska bilder något som hjälper oss att tänka utanför ramarna. Ibland utgår vi från att lösningen är enkel och att vi inte fokuserar tillräckligt för att hitta den. Vår koncentration sätts på prov och det är lätt att bli distraherad. Dessa utmaningar hjälper oss att hålla hjärnan i form, samtidigt som de är väldigt roliga.

I det här specifika fallet handlar det inte bara om att komma fram till lösningen på kortast möjliga tid, utan också om att försöka ge en logisk förklaring till vårt tänkande. Är du redo?

I vilken riktning rör sig bussen?

I vilken riktning rör sig bussen?

De som gör många logiktester av den här typen har inte bara målet att lösa dem, utan också att bevisa att de är bra på dem. Att försöka lösa dessa utmaningar är en kapplöpning mot tiden, men om du klarar dem före alla andra kan du med en känsla av tillfredställelse vara stolt över dig själv. Det första som krävs är att förstå exakt vad du ska söka efter på bilden och sedan lägga all din fokus på det. Ibland kan även det minsta elementet, det som verkar nästan obetydligt, faktiskt vara avgörande.

På bilden i den här artikeln ser du en gul buss. Detta färdmedel förflyttar sig från den ena sidan till den andra och din uppgift är att gissa åt vilket håll. Chansen att ge rätt svar är 50/50, men vi är säkra på att du kommer att kunna hitta rätt lösning om du tänker efter och iakttar detaljerna.

Advertisement

Hittade du svaret? Jämför ditt svar med lösningen nedan

Hittade du svaret? Jämför ditt svar med lösningen nedan

Pexels

Kom du fram till vart bussen är på väg och lyckades lösa det visuella testet? Inte? Vi är säkra på att många av er har gett det rätta svaret som är vänster. Bussen går från höger till vänster, men förstod du varför? Att ge den logiska förklaringen till denna lösning är inte lätt. Om du vill tänka på det en stund till råder vi dig att gå tillbaka till bilden innan vi avslöjar svaret.

Bussen rör sig från höger till vänster och anledningen till att detta är rätt svar ligger i en detalj som bara de mest uppmärksamma kommer att ha lagt märke till. På den synliga sidan av fordonet syns inte ingångsdörren för passagerare. Vilket borde ha dragit till sig din uppmärksamhet. Vanligtvis har faktiskt den här typen av fordon dörrarna på höger sida, medan det på andra sidan bara finns fönster, som i det här fallet.

Hade du redan kommit fram till svaret innan du läste förklaringen?

Advertisement