Logiktest: hitta kvadraten som skiljer sig från de andra och bevisa att du har en god observationsförmåga

av sofia

01 September 2023

Logiktest: hitta kvadraten som skiljer sig från de andra och bevisa att du har en god observationsförmåga
Advertisement

Vil du lära dig att tänka utanför ramarna? Det enda sättet för att göra detta är att träna din hjärna. Det är ingen idé att slösa någon tid på att fundera på varför andra lyckas med saker som verkar komplicerade för oss, det viktiga är att inte tappa hoppet och istället fortsätta kämpa. Visuella test som det vi vill erbjuda dig idag är ett väldigt enkelt sätt för att hålla sig mentalt aktiv. Det är ett roligt tidsfördriv, men inte för detta mindre effektivt som hjärngympa.

Men låt oss inte slösa någon tid på att prata och istället kasta oss på dagens utmaning. Är du redo att sätta dig själv på prov och försöka hitta lösningen på bara 10 sekunder? Om svaret är ja är det bara att köra.

Advertisement

Dagens utmaning: hitta kvadraten som skiljer sig från de andra

Dagens utmaning: hitta kvadraten som skiljer sig från de andra

Det första man bör göra när man står inför en utmaning som denna är att fokusera på den exakta frågan. I det här fallet är målet att lyckas hitta den kvadraten som skiljer sig från mängden på en ganska begränsad tid: bara 10 sekunder. Det är detta som gör det hela lite svårare. Av rädsla för att inte hinna bli klar i tid ger många av oss ett impulsivt svar utan att tänka efter ordentligt. Detta är ingen bra idé.

När du väl förstår syftet med utmaningen bör du ta ett djupt andetag, koncentrera dig och sedan starta klockan. Från det ögonblicket är det visserligen sant att sekunderna är få, men vår hjärna är aktiv och redo att identifiera det element som skiljer sig från mängden.

Advertisement

Låt dig inte luras, det finns en som är annorlunda

Låt dig inte luras, det finns en som är annorlunda

Pixabay

Vad bör man leta efter för att hitta rätt svar? Självklart något på bilden, men framförallt vad den består av, bit för bit. I denna specifika situation har vi 4 geometriska figurer som alla är mycket lika till utseendet. Fyra rutor som innehåller lika många figurer inuti dem, varav några med normala hörn, andra rundade.

Din hjärna kanske säger dig att ingen skiljer sig från mängden? Problemet är att detta inte stämmer, så skärp blicken så kommer du snart att upptäcka att det finns en annorlunda fyrkant som sticker ut.

Om du har hittat svaret - eller även om du inte har gjort det - finner du lösningen här nedan.

Här kommer lösningen:

Här kommer lösningen:

Tiden är ute och utmaningen är löst. Den annorlunda kvadraten är den längst ner till höger. Om du tittar noga är de inre formerna annorlunda jämfört med de andra, men de var svåra att urskilja.

Hade du redan lyckats hitta den? Och hur lång tid tog det för dig att lösa gåtan?

Advertisement