Ett äldre par blir vräkta av sonen och hans fru och tvingas leva under svåra förhållanden

av sofia

30 Juni 2023

Ett äldre par blir vräkta av sonen och hans fru och tvingas leva under svåra förhållanden
Advertisement

I hög ålder blir det att ta hand om sin hälsa en viktig prioritet. Förutom att följa en hälsosam livsstil är det viktigt att leva i en trygg miljö som främjar välbefinnande. Det bör vara en säker och bekväm bostad, med tillgång till hälsotjänster samt socialt stöd.

Denna sista del är ett åtagande som ofta landar på barnen, men - tyvärr - var detta inte situationen för ett äldre par som under en fruktansvärd natt tvingades ut ur sitt hem och lämnades utan ett tak över sina huvuden. Det här är deras historia.

via Semana

Advertisement
Pexels - Not the Actual Photo

Pexels - Not the Actual Photo

Historien började en helt vanlig dag när det äldre paret gick ut för att handla och de hade aldrig kunnat föreställa sig att den dagliga rutinen skulle förvandlas till en mardröm.

Vid återkomsten upptäckte de till sin stora förvåning att låset på ytterdörren hade bytts ut och alla försök att ta sig in var därför förgäves. På ett ögonblick insåg de den bistra verkligheten: deras egen son och svärdotter hade på ett hänsynslöst sätt kastat ut dem.

Ännu mer tragiskt är det faktum att de inte ens fick tillgång till sina personliga tillhörigheter. De tvingades lämna allt och bara ta med sig det de hade på sig. Enligt medierapporter var de två äldre människorna hantverkare och alla redskap för deras yrke fanns kvar inne i huset, vilket berövade dem den enda inkomstkällan med vilket de kunde leva ett värdigt liv.

Grannar förklarade att paret tvingades bo i en mycket gammal bil, sovandes med filtar och kartong, och med begränsade resurser till sitt förfogande. I mer än två veckor tvingades de uthärda denna desperata situation och lyckades bara överleva tack vare vänligheten och solidariteten hos deras grannar som försåg dem med mat och provisoriskt skydd.

Advertisement

En av grannarna berättade följande för en reporter: "Jag såg dem köpa det huset och ta hand om det med hårt arbete och uppoffringar. När de kom tillbaka från att ha handlat tvingades de möta denna hårda verklighet: "Ni får inte komma in här längre", sa deras son och svärdotter, och alla dörrar var stängda."

"De har blivit utestängda från sitt eget hem och befinner sig i en mycket svår situation ekonomiskt". Ärendet uppmärksammades av ledaren för grannskapskommittén som fördömde bristen på ingripande från de behöriga myndigheterna. "Grannarna gör allt de kan för att hjälpa dem, de erbjuder kläder, mat och till och ger med till och med tillgång till sina badrum", förklarade föreningens ledare.

"Jag försöker erbjuda dem minst en måltid om dagen", tillade Paulina Piriz, en invånare i grannskapet. "Kvinnan får också pension, men hennes svärdotter lyckades lägga vantarna på den. De är i denna situation på grund av deras sons och hans frus girighet", tillade hon.

Tack vare grannarnas otroliga solidaritet har det äldre paret funnit styrkan att kämpa och hoppet om att kunna bygga upp sina liv igen. Samhället fortsätter att hjälpa dem återfå sin värdighet, återfå sitt hem och övervinna denna sorgliga och orättvisa situation.

Advertisement