En mamma förbjuder sina barn från att använda smarttelefoner och surfplattor och resultatet är över förväntan

av sofia

29 Juni 2023

En mamma förbjuder sina barn från att använda smarttelefoner och surfplattor och resultatet är över förväntan
Advertisement

Att uppfostra sina barn är aldrig någon enkel uppgift. Hur mycket man än försöker är det inte ovanligt att det slutar med att man sviker både barnens och sina egna förväntningar. Det handlar om att hitta den fina balansen mellan vad som är rätt att förmedla till dem och när man måste låta saker bara ske, vara lite mer flexibel och tillåtande. Det finns därför ingen perfekt manual som förklarar specifikt vad man ska göra och hur eller när man ska agera.

Den här mamman hade lagt märke till ett beteende som hon inte gillade hos sina barn: de verkade alla vara reserverade, korta och kalla mot henne. Så hon bestämde sig för att göra ett litet experiment där hon tog ifrån dem alla elektroniska enheter. Gjorde hon rätt? Låt oss ta reda på det.

via Goodmorningamerica

Advertisement

Happy Cinco de Molly! I think the weirdest thing about turning 25 is how I’ve been the same age for the past 12...

Pubblicato da Molly DeFrank su Mercoledì 5 maggio 2021

Molly Defrank är en mamma till 5 bedårande barn. Men de har inte alltid varit så trevliga. Faktum är att kvinnan berättar att hon vid den tiden tyckte att de var ganska lättirriterade och "kalla" mot henne: "När jag kom hem och de inte hade sett mig på några timmar, hälsade de inte ens på mig ordentligt. De sprang fram till mig, men kramade mig inte, de ville bara ha min smarttelefon så att de kunde leka med den”.

Mamman hade då börjat fundera över vilken inverkan mobiltelefoner, surfplattor och så vidare hade på hennes barns liv. Hennes känsla var att det att ofta sitta framför skärmen hade blivit ett riktigt beroende för hennes små barn. De behövde och längtade hela tiden efter teknik. De var mindre kreativa och visste inte hur de skulle fördriva sin tid när de inte satt framför en skärm.

Sedan fick hon en idé, ett litet experiment för att testa om hennes intuition var värd att följa eller inte: inga skärmar på 30 dagar. Det som hände därefter var helt fantastiskt.

Advertisement

I can’t believe I’m saying this but we are on week three of kid screenlessness. Why would we do this to them? To...

Pubblicato da Molly DeFrank su Sabato 9 marzo 2019

När hon och hennes man hade gett de nya direktiven hade barnen inte alls tagit det bra. De hade protesterat, skrikit och gråtit. Men till slut insåg de att de inte hade något annat val än att acceptera föräldrarnas nya regler.

Sedan förändrades allt abrupt och på bara några dagar "anpassade sig" hennes barn och det slutade till och med med att de tackade henne för att hon tagit ifrån dem alla skärmar.

Barnen har faktiskt börjat ägna sig åt olika aktiviteter som att leka med byggklossar, rita och färglägga, men framför allt att läsa en massa böcker! Det var framförallt en bild som lades upp på nätet som verkligen var slående:

We did not stage this photo. Months ago we removed screen time from our kids. Why? Because my precious babies were...

Pubblicato da Molly DeFrank su Giovedì 7 novembre 2019

På bilden kan vi se hela den lyckliga familjen och var och en är upptagen med att läsa sin favoritbok. Molly förklarar historien bakom och varför hon bestämde sig för att föreviga just det ögonblicket: "Några helger under vår "detox" från skärmen vaknade mina barn och såg min man och mig läsa i sängen. De tog då själva varsin bok och la sig där med oss! En gång i tiden skulle de omedelbart ha rusat upp för att se på tv eller slå på någon av sina enheter".

"Dessutom beter de sig annorlunda på offentliga platser. Nu har de böcker med sig och deras böcker staplas på restaurangbordet istället för surfplattor", tillade hon.

Molly erkände att hon önskade att hon kunde ha valt den livsstilen tidigare men avslöjade också att hon inte kommer att tvinga sina barn att ge upp tekniken helt: familjen kommer då och då att tillsammans titta på en film och barnen kan ha en timmes skärmtid på söndagar.

"Vi vill bara stanna på en nivå där tekniken är funktionell för oss," förklarar Molly. "och inte tvärtom." Vad tycker du om det här?

Advertisement