Efter flera år förstår han plötsligt varför han inte är lik någon i sin egen familj

av sofia

12 Juli 2023

Efter flera år förstår han plötsligt varför han inte är lik någon i sin egen familj
Advertisement

Bandet med ens ursprungsfamilj representerar en tunn tråd som flätar samman våra liv: det skapar en djup koppling och en känsla av tillhörighet. Genom att dela samma ursprung och genetiska egenskaper kan man få en känsla av att man funnit sin identitet tillsammans med en kombination av gemensamma känslor, traditioner och minnen, som hjälper oss i stunder av glädje och svårigheter.

Alla har inte turen att känna sin biologiska familj, men ibland kan behovet att finna sitt ursprung ske på ett ganska slumpmässigt sätt och detta är exakt vad som hände med huvudpersonen i denna berättelse.

via The Sun

My grandmother, Shirley Keif Perkins, passed away this morning. I am so utterly thankful for her. She was orphaned at...

Pubblicato da Candi Summers su Martedì 20 luglio 2021

Andy Perkins, en 73-årig man från en landsbygdsstad nära Buffalo, USA, har levt en stor del av sitt liv under vilken han har känt sig som en outsider inom sin egen familj. Från en ung ålder märkte han skillnaderna med sina familjemedlemmar: han hade blå ögon och ljust hår, medan de hade mörkare hy och var längre. Dessutom stod hans utåtriktade personlighet i kontrast till de andra familjemedlemmarnas mer reserverade beteende.

Under tonåren började Andy prestera dåligt i skolan, främst på grund av allvarlig uppmärksamhetsstörning med hyperaktivitet (ADHD). Under den tiden utvecklade han övertygelsen om ​​att han var adopterad, även om denna idé av alla ansågs vara ett tonårsuppror. Trots svårigheterna var hans barndom överlag lycklig på grund av kärleken och stödet från hans föräldrar, Shirley och Jim.

2015 bestämde sig Andys dotter Candi Perkins Summers för att undersöka sin familjehistoria. Genom ett DNA-test utfört på båda föräldrarna upptäckte hon att hennes pappa inte var biologiskt besläktad med paret Perkins, men hon upptäckte en genetisk koppling med flera personer med efternamnet Robinson, bosatta i andra delar av USA. Året därpå blev Andy kontaktad av en påstådd biologisk kusin som bodde i samma område nära Buffalo.

Denna händelse bekräftade ytterligare Andys misstankar om att han inte har några biologiska band till sina föräldrar. Därefter ledde en mer grundlig sökning till upptäckten av ett födelsemeddelande för en pojke som hette Philip, son till Harold S. och Pauline McElwain Robinson, som föddes dagen före Andy på samma sjukhus.

Advertisement

My Mom, Shirley Jean Keif Perkins, passed peacefully into the arms of the Savior at about 6:30 am Pacific Time. She was one month shy of 92. I am grateful and amazed she was my Mom!

Pubblicato da Andy Robinson-Perkins su Martedì 20 luglio 2021

Andy insåg äntligen att han hade blivit utbytt vid födseln. Denna upptäckt fick honom att känna sig lättad och han spekulerade också i att lille Philip, som hade gått bort redan i ung ålder, var den biologiska sonen till hans adoptivföräldrar.

Andys biologiska mamma, Pauline McElwain Robinson, var laboratorietekniker på ett sjukhus i Warszawa och gick bort 2015. Andy fick dock möjligheten att få kontakt med sina biologiska syskon, Brian, Sally, Lisa och Doug. Trots skillnaden i livserfarenheter fann de många saker som de hade gemensamt och välkomnade varandra med öppna armar.

Detta nya familjeband har lett till en känsla av frid för Andy. 2021 avslöjade Andy och hans dotter Candi nyheten för Shirley Perkins, Andys intet ont anande adoptivmamma: kvinnan reagerade lugnt och uttryckte tacksamhet för situationen. Idag använder Andy efternamnet Robinson-Perkins för att spegla sin biologiska identitet och anser sig ha turen att ha två underbara och kärleksfulla familjer.

Hans berättelse är ett exempel på hur det att upptäcka sitt biologiska ursprung kan hjälpa en människa att hitta sin identitet och ge en känsla av tillhörighet.

Advertisement