Hon är gravid med sin 4:e son: "Vilken besvikelse, jag ville ha en dotter"

av sofia

06 Januari 2023

Hon är gravid med sin 4:e son: "Vilken besvikelse, jag ville ha en dotter"
Advertisement

När man får veta att man kommer att bli föräldrar inom loppet av några månader, känner man oftast lycka vid tanken på att få hålla den lilla nykomlingen i sin famn och innan det ögonblicket kommer ställer man sig själv många frågor och framför allt om det kommer att blir en pojke eller flicka. Oavsett svaret på denna fråga kommer varje mamma och pappa att säga att vad det än är kommer det att vara okej och att den största lyckan är att ha utökat familjen, eller detta är åtminstone vad de flesta tror.

Det finns faktiskt människor som föredrar att få en tjej och andra en pojke, och de har inte heller några problem med att erkänna det. Detta är just vad huvudpersonen i den här historien gjorde, som pratade uppriktigt om sina känslor, men också om hur svårt det är att erkänna en sådan sak. Låt oss försöka förstå varför.

via 7 News

Advertisement

Det är vanligt att tänka och säga att när man väntar barn får man som förälder inte klaga och inte uttrycka mer eller mindre glädje angående det ofödda barnets kön. Ändå är det inte en självklarhet. Erica Swinehart, till exempel, är en 24-årig mamma från Florida, i USA, som sa att hon var väldigt besviken när hon fick sin fjärde son.

I en "bekännelse" som delades på sociala medier, sa kvinnan öppet att hon, när hon fick veta att hon var gravid, hoppades att hon skulle få en liten flicka och att hon skulle bli besviken annars. Istället blev hennes sistfödda barn en pojke och gjorde att hon kände sig besviken. "Många har tackat mig för att jag tagit upp ämnet - förklarar hon - det är inte alltid lätt att prata om det här och man riskerar att bli hårt kritiserad. Men jag tycker att det är rätt att säga vad man känner och uttrycka det utan att man ska behöva få andras negativa åsikter" .

Advertisement
@theswineharts/Tik Tok

@theswineharts/Tik Tok

Erica förklarade att hon inte var helt emot tanken att vara gravid med en annan pojke, hon var bara ledsen över att detta med största sannolikhet skulle bli deras sista barn och att hon aldrig skulle få möjligheten att få en dotter att dela vissa saker med. "Jag tänker på att shoppa, välja en brudklänning och liknande saker - förklarar hon - Istället kommer jag bara att vara svärmor. Det är normalt att vara besviken över könet på sitt barn, det betyder inte att han inte kommer att bli älskad, inte heller att barnet kommer att känna av det, men det är viktigt att uttrycka sina känslor”.

Detta är kanske mer vanligt än man kan tro. Många föräldrar kände igen sig i dessa funderingar och tackade henne för att hon pratat om det och för att hon förklarade att det inte är något negativt, utan något som bara är där, som är tillfälligt och som inte kommer att påverka relationen med barnet.

Har du några erfarenheter av detta? Vad tycker du?

Advertisement