En mamma förbjuder släkt och vänner att köpa presenter till hennes dotter och ber istället om pengar

av sofia

05 Oktober 2023

En mamma förbjuder släkt och vänner att köpa presenter till hennes dotter och ber istället om pengar
Advertisement

Barn, särskilt de som är mycket små, har en unik och oemotståndlig charm. De är lite som en labradorvalp eller en kattunge som är så liten att den får plats i ens händer, det vill säga bedårande. Kanske kräver de "lite extra omsorg", men detta är inte ett problem för dem som väljer att utöka sin familj och sätta ett barn till världen.

Vanligtvis är det när för lite uppmärksamhet ges till ett barn som folk har åsikter, inte tvärtom. Men inte i det här fallet: mamman som är huvudpersonen i den här historien klagade över de alltför många presenterna som gavs till hennes dotter av vänner och särskilt av släktingar så hon bestämde sig för att förbjuda gåvor i alla former och inom alla områden.

via Mumsnet

Orsaken till detta val

Orsaken till detta val

Freepik - Not the actual photo

Kvinnan vände sig till ett välkänt forum på nätet för att fråga andra människor om deras åsikt. Men låt oss ta det hela från början. Dottern är bara 8 månader gammal och sedan hon föddes har hon fått många presenter av alla de slag, speciellt kläder och leksaker. Detta kanske låter underbart, om det inte vore för att mamman ansåg att mängden gåvor var överdriven: "Varje månad får hon minst 10 presenter, men ibland mer än 20. Båda våra familjer - både min och min mans - är rika och därför har ingen problem med att spendera pengar”. skrev kvinnan i ett långt inlägg.

Anledningen till att släktingarna överöste dem med gåvor var att den lilla flickan är den första tjejen som fötts inom familjen under de senaste 10 åren. Mammans reaktion bottnar i att hon är orolig för att skämma bort sin dotter. Dessutom är huset där de bor för närvarande inte tillräckligt stort för att rymma alla dessa föremål: "Vi har tillräckligt med kläder för att kunna klä henne tills hon är 3 år! För att inte tala om alla leksaker, vissa är enorma och vi vet inte längre var vi ska ställa dem", tillade hon.

Så hon funderade ut en lösning som inte skulle göra någon besviken.

Advertisement

Användarnas åsikter

Användarnas åsikter

Nate Grigg/Flickr - Not the actual photo

Att be om pengar istället för kläder och leksaker att betala in på ett konto i barnets namn. Så hon satte upp den regeln för sin familj, men när det var dags att kommunicera samma begäran till sin mans familj stötte hon på ett problem då han vägrade.

Faktum är att han förklarade för henne att han tyckte att hennes begäran var olämplig och oförskämd och att han därför inte skulle ha lagt fram ett sådant förslag till någon av sina familjemedlemmar. Så hans fru försökte övertyga honom om att åtminstone be om att få kvitton tillsammans med presenterna så att de kunde lämna tillbaka dem utan att förolämpa någon. Detta förslag godkändes dock inte heller av hennes man.

Så småningom delade kvinnan sin berättelse på nätet och sökte åsikter från utomstående. Många användare kommenterade och gav henne sina åsikter: "Du kan inte be dina släktingar om pengar, det är oförskämt! Varför sätter inte du istället in pengarna du sparar på den lilla flickans konto eftersom du inte behöver köpa allt det som ges till henne?" skrev en person. En annan användare föreslog att hon kunde sälja det de inte behöver på internet, medan andra rådde henne att ge allt överskott till välgörenhet. Alla var dock överens om att det var fel att be om pengar. Vad tycker du?

Advertisement