Den här mamman låter sin 6-åriga dotter ta ledigt från skolan en dag i månader

av sofia

04 November 2023

Den här mamman låter sin 6-åriga dotter ta ledigt från skolan en dag i månader
Advertisement

När du har ett barn vet du mycket väl att du kommer att behöva tillgodose alla hennes eller hans behov, bland dessa kan vi inte undgå att nämna barnets utbildning. Barn måste nödvändigtvis gå i grundskolan för att få en viktig första utbildning. Vi talar om en allmän kännedom av grundämnena, men inte bara det för under denna första period lär sig barnen även att umgås med andra och att följa regler utanför familjen.

Det är därför avgörande att gå i skolan, men det finns de som hävdar att en oplanerad paus kan gynna barnen och till och med förbättra deras mentala hälsa.

Advertisement

Semester eller vila för dottern?

Vi pratar om Noel LaPalomento, en 26-årig influencer från New Jersey. Kvinnan är mamma till lilla Giada, 6 år, och har bestämt sig för att "sluta en pakt" med sin lilla flicka. I grund och botten handlar det om att låta flickan hoppa över skolan, med hennes tillåtelse, en gång i månaden. Dottern får själv bestämma en dag då hon får hoppa över skolan för att stanna hemma och ha kul.

Ett annorlunda val kanske, men videon hon laddade upp på nätet där hon förklarar orsaken till detta har fått tusentals positiva reaktioner. "Min dotter kom alltför ofta tillbaka från skolan helt utmattad, hon somnade i trappan och hon var helt tömd på energi", säger kvinnan. "Jag befann mig praktiskt taget framför en zombie. Min lilla flicka släpade fötterna runt huset och följande morgon var det tydligt att hon inte hade återhämtat sig helt." tillade hon.

Men detta är inte den enda anledningen som fick Noel att göra ett sådant förslag till sin dotter.

Advertisement

Orsakerna bakom Noels beslut

"Det handlar också om tiden tillsammans, jag menar, när hon kommer hem är hon redan väldigt trött och sedan finns det läxor att göra tillsammans, hushållsarbete, förbereda middagen och sedan är det redan dags att lägga henne i sängen. Att låta henne stanna hemma en dag gör att jag kan dela speciella stunder och spendera kvalitetstid med henne, det är bra för oss båda." sa 26-åringen.

Noel bestämde sig för att ta med lilla Giada till köpcentret på hennes första dag av planerad frånvaro från skolan. Flickan var överlycklig och mamma och dotter fick en stund för sig själva för att skapa vackra minnen tillsammans.

Kvinnan berättar även att hennes dotter är mer aktiv tack vare möjligheten att bryta sin rutin och mer villig att återvända till skolan, på gott humör, under de följande dagarna. Noels initiativ gillades av många människor, så pass mycket att vissa tyckte att det skulle vara en bra idé att göra denna månatliga vilodag officiell för barn. Vad tycker du om det här?

Advertisement