"Min 5-åriga son kom hem med nagellack och min man blev vansinnig... vad ska jag göra?"

av sofia

08 November 2023

"Min 5-åriga son kom hem med nagellack och min man blev vansinnig... vad ska jag göra?"
Advertisement

Att ha en partner innebär att ha en person att dela ditt liv, dina tankar och speciella upplevelser med och, varför inte, ett eller flera barn. Att komma överens är idealet, men vi är alla olika och det finns situationer där man kan ha motstridiga åsikter. Det är faktiskt inte givet att man i ett förhållande ska vara överens om allt, det är normalt att alla har sin egen synpunkt och detta bör respekteras.

Men vad ska man göra när dessa meningsskiljaktigheter blir påfrestande för relationen och man inte lyckas hitta någon mötespunkt?

Vad hände?

Vad hände?

Bart Heird/Flickr

En fru och mamma berättade på Reddit om en jobbig sitution som hon hamnade i med sin partner. "Jag är förkrossad. Min 5-åriga son kom hem med naglarna färgade med nagellack - berättar kvinnan - han var så spänd och glad. De hade lekt skönhetssalong och alla barn fick möjligheten att måla sina naglar så han gjorde det och var överlycklig. När min man kom hem blev han dock rasande."

Hennes man skulle tydligen, enligt författarens ord, inte alls ha tagit saken väl, då han ansåg att nagellack är något "för tjejer" och inte för hans 5-åriga son. Självklart hade förälderns reaktion påverkat den lilla killen negativt, så pass mycket att det gjorde honom ledsen och tog ifrån honom den glädje som han till en början hade känt för den där roliga aktiviteten som han gjort tillsammans med sina klasskamrater.

Advertisement

Ibland är det svårt när man har olika åsikter som föräldrar

Ibland är det svårt när man har olika åsikter som föräldrar

Pexels - Not the actual photo

"Hur ska jag hantera detta?" - frågade kvinnan som var mycket ledsen. Många användare uttryckte sina åsikter och det fanns ingen som var överens med mannen och de rådde därför kvinnan att försöka få honom att förstå hur fel det var att bli så upprörd över något sådant. En persons maskulinitet är självklart inte kopplad till vad de sätter på naglarna eller inte. Detta beteende var skadligt och förstörde inte bara entusiasmen för stunden, utan påverkade även pojkens självkänsla. Dessutom var pappan enligt många av dem själv inte särskilt trygg i sig själv om han fokuserade på liknande detaljer, eftersom det faktiskt bara handlade om ett barns lek.

I slutändan är dessa saker inte viktiga. Naturligtvis har alla sina egna övertygelser och kan tycka att något kan vara mer eller mindre rätt, men när man uppfostrar ett barn kanske man borde fokusera på viktigare saker och inte på lite färg på händerna på en 5-åring år som bara hade gjort det för skojs skull.

Tycker du att det är fel eller borde den här pappan ha varit mer förstående?

Source:

Reddit

Advertisement