"Jag födde nyligen mitt 16:e barn, är redan gravid med mitt 17:e och kan inte vänta med att bli mamma igen "

av sofia

28 Oktober 2023

"Jag födde nyligen mitt 16:e barn, är redan gravid med mitt 17:e och kan inte vänta med att bli mamma igen "
Advertisement

Många människor väljer att skaffa barn. Många par som har älskat varandra i åratal, gifta eller inte, drömmer om att utöka sin familj och skaffa barn, men innan man fattar detta beslut bör man tänka efter noggrant och överväga inte bara de känslomässiga aspekterna, utan också de praktiska... Att uppfostra ett eller flera barn är inte alls lätt och även en börda rent ekonomiskt måste man ju erkänna, men det är något av det vackraste som kan hända och skänker enorm glädje i en förälders liv.

Bland dessa människor finns det även de som utan alltför stora problem driver ett projekt som har funnits sedan urminnes tider, nämligen att sköta en väldigt, väldigt stor familj. Kvinnan vi ska berätta om är ett tydligt exempel på just detta.

Advertisement

En ovanligt stor familj...

En ovanligt stor familj...

Real Mom Real Solutions/Youtube screenshot

När vi hör talas om stora familjer tänker vi vanligtvis på familjer som består av högst tre, fyra, fem eller sex barn, men i verkligheten finns det par som bestämmer sig för att ha många fler, medvetna om det hårda arbetet, men som älskar den glädje som dessa barn kan ge. Nancy, en mamma från USA, bestämde sig för att skapa en social kanal för att prata om, dokumentera och dela sin lycka och alla de äventyr hon och hennes lilla team beger sig ut på.

Hon och hennes man har bildat en familj på 16 barn och det 17:e, en pojke, är redan på väg. Kort efter att de hade fått sitt sista beslutade paret att det inte var tillräckligt och fortsatte att utöka barnaskaran. "Ibland frågar de mig varför jag valde att skaffa så många - berättar Nancy - och jag svarar: varför inte?".

Advertisement

En dröm som blivit verklighet

En dröm som blivit verklighet

Real Mom Real Solutions/Youtube screenshot

Naturligtvis är det inte varje dag man träffar så stora familjer, även om det, utifrån kommentarerna på videorna som lagts upp av kvinnan, inte verkar vara ovanligt alls. Hon och hennes man har förvisso gjort ett modigt val, men de blir konstant lyckligare: "Jag tittar på mitt sista barn och jag tycket att han är söt, gullig och att jag skulle vilja ha ett till - erkänner hon - jag kan inte tänka mig hur mitt mitt liv skulle se ut utan dem. De är många, de är alla olika, de har sina egna personligheter och jag gillar att interagera med var och en av dem. De är en enorm källa till glädje."

Hur kan man klandra henne, trots allt har barn denna effekt på sina föräldrar och även när de är äldre kommer de fortfarande ge lycka och tillfredsställelse.

En underbar grupp med människor som stöttar varandra

Att ha en så stor familj är ingen självklarhet, men det är skönt att veta att man kan vända sig till många personer för att dela glädje, smärta eller till och med bara för att prata. En stor familj är en grupp förenade människor som uppmuntrar, hjälper och stöttar varandra. När de växer upp är barn inte bara sällskap, utan också människor som man kan lita på och som, trots årens gång, alltid kommer att fortsätta fylla sina föräldrars liv på ett unikt och fantastiskt sätt.

Har även du ovanligt många barn eller känner du kanske någon som har det? Vad tycker du om stora familjer?

 

Advertisement