Föräldrarna bestämmer sig för att skriva kontrakt med sin 12-åriga dotter angående hennes telefon

av sofia

27 Oktober 2023

Föräldrarna bestämmer sig för att skriva kontrakt med sin 12-åriga dotter angående hennes telefon
Advertisement

Att uppfostra ett barn kräver uppoffring, hårt arbete och villkorslös kärlek. Du måste stå vid dina barns sida vad som än händer. Ett band mellan föräldrar och barn varar livet ut och stärks dag för dag. Men så är det tyvärr inte alltid.

Ibland kan vissa föräldrar göra felaktiga val som kan få ett barn att ta avstånd från sin familj. Idag vill vi prata med dig om en lite annorlunda historia som har orsakat mycket diskussion.

Advertisement

Lite för stränga kanske?

Lite för stränga kanske?

Freepik - Not the actual photo

Den svåraste delen av att ha barn är inte så mycket att ge barnet mat eller ta hand om barnet vilka är så kallade primära behov, det är att uppfostra det och att respektera barnets personlighet som är en mycket svårare uppgift.

Visst är det rätt att fastställa gränser, regler, genomdriva sina ideologier, men detta bör alltid göras genom korrekt kommunikation och aldrig påtvingas. Användningen av fysiskt våld är alltid fel och inte heller funktionellt i utbildningssyfte, men ofta har vi att göra med en annan typ av övergrepp i form av psykiskt våld.

Faktum är att många människor inte inser hur allvarliga vissa uttryck eller namn kan vara, hur mycket de är kapabla att djupt såra ett ungt sinne under barndomen och tonåren... men det handlar inte bara om detta, ibland är till och med ett visst beteende påverka en individ starkt. En journalist vid namn Juan Miguel Carzolio, ville få människor att uppmärksamma ett mycket annorlunda inlägg på ett socialt nätverk som han inte alls var överens med, låt oss kika på det tillsammans.

Advertisement

Kontraktet och reaktionerna i sociala medier

På ett foto kan du se "kontraktet" som upprättats av föräldrarna med flickan (12 år) med syftet att reglera användningen av mobiltelefonen som hon snart kommer att få. Först och främst understryker paret att enheten är deras egendom och det är de som betalar interneträkningen och telefonbolagets utgifter.

Sedan tillägnas en del av dokumentet installation av appar och användning av sociala medier: "Du kommer inte att kunna ladda ner någon app utan att först ha vår tillåtelse, du måste förse oss med alla dina lösenord och meddela oss omedelbart om du får konstiga meddelanden från någon. Du kommer heller aldrig att få skada eller förolämpa någon i den virtuella världen." De räknar upp några av kontraktets framträdande punkter. Men det är inte allt.

Vissa direktiv definierar till och med användningen av mobiltelefoner: "I skolan och under måltider kommer du inte att kunna använda den och detta gäller alla elektroniska enheter, under natten måste du förvara den i ett annat rum än det du sover i". Slutligen, på pappret som undertecknats av föräldrarna, står det klart och tydligt att brott mot en av dessa regler kommer att leda till ett tillfälligt beslagtagande av enheten och att ifall detta upprepas kommer det att leda till att enheten beslagtas permanent.

Inlägget genererade flera kontroverser då många definierade kravet på att se innehållet i mobiltelefonen som en kränkning av flickans integritet och att de flesta av de strikta reglerna var överdrivna. Men andra har istället ansett att kontraktet är rättvist eftersom det i sin helhet har som syfte att skydda flickan i den virtuella världen som blir allt mer svårhanterlig. Vad tycker du om det här?

Advertisement