En vegansk kvinna vägrar ta bort löss i håret på sin dotter: "Jag respekterar alla levande varelser"

av sofia

11 Augusti 2023

En vegansk kvinna vägrar ta bort löss i håret på sin dotter: "Jag respekterar alla levande varelser"
Advertisement

Det finns moraliska principer som följer oss under hela livet, såsom rättvisa och jämlikhet, viljan att göra gott mot andra och så vidare. Eller så borde det i alla fall vara. Hur som helst, när vi blir föräldrar förändras också vårat perspektiv på världen lite. Att ta hand om en annan människa, uppfostra den, utbilda den och älska den vidgar verkligen våra vyer. Det betyder inte att du måste ge upp din identitet och försöka "forma" en ny, men någon liten kompromiss kan ibland vara nödvändig att göra för våra barns skull.

Mamman som är huvudpersonen i den här historien tycker inte det och hävdar att hennes livsfilosofi går före allt. Låt oss ta reda på detaljerna i denna ovanliga berättelse tillsammans.

via Ustimespost

Advertisement
Freepik - Not the actual photo

Freepik - Not the actual photo

Allt började när två mammor, som även var grannar, lät sina två döttrar leka tillsammans. En av de två flickorna verkade ha något konstigt eftersom hon väldigt ofta satte händerna i håret och kliade sig enträget i hårbotten.

Så den andra mamman hade kikat närmare på sin 7-åriga dotters lekkamrat. Problemet var uppenbart och alarmerande: hennes dotters bästa vän hade löss.

Så hon bestämde sig för att tala om det för den lilla flickans mamma, men kvinnans svar gjorde henne chockad: "Ja, jag vet att hon har löss, men det är helt okej".

Advertisement
Aditya Suseno/Wikimedia - Not the actual photo

Aditya Suseno/Wikimedia - Not the actual photo

Den andra mamman, som hörde de orden, blev mycket förvänad och försökte förstå det hela närmare: "Jag är vegan och veganer tar inte livet av någon levande varelse, det är därför jag inte tänker ta bort hennes löss. I min dotters hår har de möjlighet att trivas”, hade kvinnan svarat utan att blinka.

Därför hade hon tagit med sig sin 7-åriga dotter därifrån och sedan gått in på ett välkänt forum på nätet för att fråga andra om den mammans beteende var "normalt". Det dröjde inte länge förrän användarna svarade.

"Självklart är det löjligt. Det här är parasiter som skadar vår hälsa och bara detta borde vara mer än tillräckligt som skäl för att eliminera dem", skrev en person. "Jag anser inte ens löss som levande varelser värda att nämna", kommenterade en annan. "Jag vet ärligt talat inte ens om löss är kännande varelser, men vi har i vilket fall rätt att försvara oss!", sa en annan.

Vad tycker du om det här?

Advertisement