En mamma vägrar anordna en klassisk födelsedagsfest för sina barn: "Jag tänker inte göra det längre"

av sofia

08 Maj 2024

En mamma vägrar anordna en klassisk födelsedagsfest för sina barn
Advertisement

För en förälder betyder barnen verkligen allt, och det råder ingen tvekan om den saken. Därför är det självklart att deras välbefinnande alltid prioriteras och att man är lycklig när det är dags för deras födelsedag.

En speciell dag för en speciell person och det har sedan länge varit tradition att anordna ett litet kalas för barnet. Man bjuder in så många vänner som möjligt och lagar mat och tårta. Men mamman i denna berättelse bestämde sig för att det var dags att sätta stopp för allt detta.

Advertisement

"Aldrig mer en klassisk födelsedagsfest"

Freepik - Not the actual photo

Anna Tyzac är en mamma som tänker utanför ramarna och hon har fått nog av högljudda och kostsamma födelsedagskalas. Tänk dig en massa skrikande, outtröttliga barn – ofta fullproppade med godis – som bara springer omkring överallt. Allt detta innebär en betydande kostnad både energi- och penningmässigt.

En klass med små barn kan lätt uppgå till 30 stycken, och det blir nödvändigt att förse dem alla med mat och sysselsättning för att hålla dem roade. Det är inte ovanligt att man anlitar någon för att stå för underhållningen och att man hyr en plats för evenemanget.

Det är en rejäl summa pengar, enligt Anna, som efter sin senaste erfarenhet beslutade sig för att "ändra taktik" och valde alternativ som nu för tiden betraktas som "gammaldags".

Advertisement

Annas alternativa val

Freepik

"Dagarna när du bakade en hemmagjord tårta, lagade något till några få gäster och tillbringade en dag hemma med familjen är förbi", sa kvinnan till iNews. "Den senaste födelsedagsfesten som jag var värd för hade en dyr kopia av en klättervägg inomhus, en upplevelse som jag insåg att min son inte ens uppskattade särskilt mycket och alla var för utspridda", tillade hon.

För sin andra sons 10-årsdag valde Anna ett enklare firande där hon bjöd honom och hans morföräldrar på lunch och tog dem sedan på simtur! Pojken överraskade sin mamma genom att erkänna att det var hans bästa födelsedag någonsin.

En annan fest som också blev framgångsrik var när hon bjöd ut ett av sina barn på pizza för att fira med enbart de närmaste vännerna, istället för hela klassen. De hade jättekul!

Anna menar därför att det är onödigt att spendera en massa pengar på presenter och fester. Det som verkar vara viktigast är att ha några trevliga människor runt omkring sig och en aktivitet att engagera sig i. Vad tycker du?

Advertisement