En skola tröttnar på att föräldrarna kommer för sent så rektorn bestämmer sig för att ge dem "böter"

av sofia

26 Januari 2024

En skola tröttnar på att föräldrarna kommer för sent så rektorn bestämmer sig för att ge dem "böter"
Advertisement

Skolan är en viktig resurs för varje generations känslomässiga och kulturella utveckling, i synnerhet spelar den en avgörande roll under den tidiga barndomen. Barn suger åt sig en stor mängd kunskap och beteenden precis som svampar.

De som påverkar sina barn allra mest är naturligtvis deras föräldrar, men även lärare har ett stort inflytande på dem och det är ingen slump att man kallar dem "pedagoger". Men om föräldrarna själva föregår med felaktiga exempel, är det näst intill omöjligt för en lärare att jobba bort dåliga vanor, så en rektor på en engelsk skola har beslutat att lära elevernas föräldrar en mycket viktig läxa.

Advertisement

Rektorn på St Peters church skolans beslut

Rektorn på St Peters church skolans beslut

St Peter's Church of England/Google

Denna unika händelse inträffade på St Peter's Church grundskola i Folkestone, England, där rektorn för institutionen beslutade att vidta drastiska åtgärder. Mr. Toni Browne meddelade följande till alla föräldrar genom sina elever: "De som fortsätter att hämta sina barn med en betydande försening måste betala en avgift på 6 pund varje gång detta inträffar."

Detta är inte arrogans eller maktmissbruk utan rektorn har helt enkelt beslutat att ta ut en fritidssavgift från de föräldrar som inte hämtar sina barn i tid. "Lärarna har sina egna uppgifter att utföra när lektionerna är över, så personalen har inte råd att ta hand om barn utan att fördröja sina åtaganden. Detta tar därför hårt på deras planering, samt leder till flera minuter av obetalad arbetstid", säger skolans rektor. 

Faktum är att skolan även erbjuder sina elever fritidsverksamhet som pågår från 15.15 till 17.00 på eftermiddagen och som även inkluderar en extra måltid för barnen. "Det var aldrig vår avsikt att debitera extra kostnader för de föräldrar som kom för sent en gång, men det var flera som gjorde detta upprepade gånger och detta fick oss att fatta det här beslutet", tillade han. Hur har då människorna i det lilla samhället där skolan ligger reagerat?

Advertisement

Reaktionen från en del användare på Facebook

Reaktionen från en del användare på Facebook

Pvproductions/Freepik

Det fanns inga invändningar av något slag mot de nya åtgärderna som vidtagits och Folkestones hamndistriktsråd Nicola Keen stödde faktiskt detta initiativ entusiastiskt. Sedan den nya förordningen trädde i kraft har antalet förseningar reducerats till praktiskt taget noll.

Nyheten gav upphov till ett flertal meningsskiljaktigheter på nätet bland användare: "Personligen är jag orolig över att vissa föräldrar skulle kunna be sina barn vänta utanför skolan på gatan... det verkar inte vara en helt säker idé för mig", skrev en, "Det är helt rätt. Skolan har ett schema och är inte ett fritids! Tillägget är mer än legitimt och obestridligt", menade en annan.

"Jag tycker dock att poängen är att genom att införa detta skulle en del kunna känna sig legitimerad genom att betala de 6 punden och därmed känna sig fria att försumma sina barn och utan att tveka lämna dem längre tid i skolan", skrev en annan som ett tillägg till den tidigare kommentaren. Vad har du för åsikter om idén som denna rektor hade?

Advertisement