Hon blir mamma vid bara 20-års ålder och bestämmer sig för att hoppa av skolan, men en person ingriper för att hindra henne

av sofia

07 Juni 2023

Hon blir mamma vid bara 20-års ålder och bestämmer sig för att hoppa av skolan, men en person ingriper för att hindra henne
Advertisement

Att en bebis föds är en välsignelse och detta kan vi verkligen inte förneka, men det finns tillfällen i livet då det kan vara svårare att hantera en så stor förändring. Att skaffa barn är ett mycket stort val och många par tänker noga innan de planerar in något sådant. I vissa fall går det dock inte att göra det och det bara "händer" att den glada nyheten kommer oväntat. Vad gör man då i dessa situationer?

Den unga kvinnan vi vill berätta om idag höll på att fatta ett drastiskt beslut efter att hennes bebis hade fötts, men någon ingrep genom att sträcka fram en hjälpande hand. Låt oss berätta vad som hände.

via Nanopress

Advertisement
Pixabay - Not the actual photo

Pixabay - Not the actual photo

Berättelsen utspelade sig i Italien, på en gymnasieskola med konstnärlig inriktning i norra delen av landet där en 20-årig elev på sista året i skolan, Sofia Baroni, blev mamma. En oerhörd glädje för kvinnan förstås, men också ett enormt ansvar. Det var svårt för henne att hantera barnet och även skolan, så kvinnan tänkte överge sina studier för att ägna sig helt åt sin familj.

Ett smärtsamt beslut, men nödvändigt ur hennes synvinkel. Under de förhållandena och i den åldern kunde hon inte göra annat än att ge upp något och det skulle verkligen inte vara hennes lille Edoardo. Efter att ha gjort sitt val och stannat hemma fick eleven dock ett samtal som helt förändrade situationen.

Det var Gianluca Dradi, rektorn som ringde henne och bad kvinnan att komma tillbaka till skolan, men inte ensam. Faktum är att mannen skapade en liten dagishörna inne i klassrummet så att den unga kvinnan kunde ha sin lilla bebis bredvid sig under skoltid. Ett lovvärt initiativ som har löst Sofias problem.

Advertisement
Pixabay - Not the actual photo

Pixabay - Not the actual photo

Den unga kvinnan var inte längre tvungen att ge upp sin utbildning, utan kunde fortsätta för att en dag kunna förverkliga sin dröm om att arbeta som mosaiker. "Sofia var avskräckt - sa rektorn - men jag hade inte råd att förlora henne. Vi är redan ett land med en hög andel unga som hoppar av skolan, så vi måste göra allt för att hjälpa dem att fortsätta sina studier" .

Men det är många timmar att tillbringa i klassrummet och det är inte alltid det går för tjejen att ha den lilla bebisen hos sig. Hur gör hon till exempel, när hon har förhör? Enkelt! Hela skolpersonalen står till deras förfogande och de turas om att ta hand om lille Edoardo genom att underhålla honom och leka med honom utanför klassrummet.

Pixabay - Not the actual photo

Pixabay - Not the actual photo

Ett samarbete som är ett tecken på stor altruism och solidaritet och som gav den unga tjejen sin chans. För att inte tala om att hennes barn verkar vara väldigt lugnt och inte gnäller, vilket i hög grad underlättar hans närvaro i klassrummet bredvid sin mamma. "Han har blivit skolans maskot och på något sätt har jag blivit det också - berättar Sofia - Många stannar för att prata med mig och det är mysigt att ha honom bredvid mig under lektionerna".

En "räddning" som gav unga Sofia en utmärkt möjlighet att fortsätta bygga sin framtid. Och vi hoppas innerligt att hon kan förverkliga alla sina drömmar, självklart tillsammans med sin lille Edoardo.

Advertisement