En ensamstående pappa ber om att få vara med sin dotter på mors dag, men skolan svarar honom illa

sofia

31 Maj 2023

En ensamstående pappa ber om att få vara med sin dotter på mors dag, men skolan svarar honom illa
Advertisement

Att ta hand om en familj är inte lätt. Ansvaret och skyldigheterna är många och du behöver mycket tålamod för att klara det. Det finns par som klarar av att stå emot trots meningsskiljaktigheter och de dagliga motgångarna, medan andra helt enkelt inte finner styrkan att gå vidare och bestämmer sig för att separera.

Vilket hände pappan som är huvudperson i denna berättelse, en man som lämnades ensam med sina barn och som också tvingades ta itu med omvärlden, som ibland var alltför fientlig mot honom. Låt oss ta reda på vad som hände.

via Pablo Vazquez/Facebook

Advertisement

Modo Papá soltero luchón 4x4, juega barbies Feliz 2022 con mis bendis. Happy New Year

Pubblicato da Pablo Vazquez su Sabato 1 gennaio 2022

Pablo Vázquez är en mexikansk pappa som ville dela en händelse som han hade upplevt under sin erfarenhet som ensamstående förälder. Sedan han och hans fru har bestämt sig för att separera har han alltid stått i frontlinjen för att ta hand om barnen och vara närvarande i varje ögonblick av deras liv. Åtminstone så länge det var tillåtet.

Det som han ville berätta genom ett klipp som lagts upp på sociala medier, är en obehaglig sak som hände på hans dotters skola. Tydligen ordnade skolan en stor fest med dans och sånger för mors dag, som varje elev skulle ha möjlighet att delta vid tillsammans med sina mammor. Utan att tveka hade Pablo därför redan bestämt sig för att han skulle finnas vid sin dotters sida, men det fick han inte.

”Jag var väldigt övertygad om att delta vid evenemanget – förklarar han – jag hade sagt till min dotter att jag gärna skulle ta på mig rollen som mamma och som ett skämt att jag kunde bära en peruk, men sedan fick jag ett nej från skolan. Jag skulle inte få gå in eftersom festen endast var för mammor och papporna inte var välkomna”.

Advertisement
Pxfuel - Not the actual photo

Pxfuel - Not the actual photo

Ett beslut som fick mannen att bli rasande, särskilt på grund av den effekt som valet skulle få för hans dotter. Den lilla flickan skulle ha känt sig borttappad och ensam i ett ögonblick av stor glädje då alla andra klasskamrater skulle ha fått stöd av sin förälder.

”Jag har gjort allt för dem sedan jag skilde mig – kommenterade mannen – jag agerar pappa och mamma och det hade varit trevligt för min lilla dotter att ha mig vid sin sida vid det tillfället, jag kunde ha varit med trots att det var mors dag, men jag fick inte – fortsatte han – jag vill inte att min dotter ska känna sig utanför för de andra kommer att gå dit med sina mammor och jag är övertygad om att skolans val inte alls var klokt”.

Pablo Vazquez/Facebook

Pablo Vazquez/Facebook

En helt klart obekväm situation, särskilt för den lilla flickan: trots allt, när en av de två föräldrarna tar hand om barnen för det mesta, borde den ha möjlighet att gå på vilket skolevenemang som helst utan könsskillnader. I det här fallet var det inte så och Pablo ville dela sin historia, kanske också för att öka medvetenheten om ämnet.

Tycker du att skolan gjorde rätt eller kunde de ha låtit mannen vara med på festen?

Advertisement