Den här skolan lär sina elever att laga mat, stryka och tvätta: "Det är viktigt att förbereda eleverna på livet"

av sofia

27 Juni 2023

Den här skolan lär sina elever att laga mat, stryka och tvätta: "Det är viktigt att förbereda eleverna på livet"
Advertisement

Barn är den mest värdefulla resurs vi har för framtiden och av denna anledning försöker föräldrar och skolor oftast att erbjuda dem en bred allmänbildning. Men det är också viktigt att - förutom matematik och litteratur - också lära barn hur man utför de viktigaste hushållssysslorna då detta kan hjälpa dem att utveckla en känsla av ansvar och självständighet, för att kunna möta sina dagliga behov.

Idag ska vi berätta om en skola som har förstått detta mycket väl och som har blivit väldigt omtalad på nätet. Låt oss kika på varför.

via Elcolombiano

Advertisement

Trabajo y Tecnología. 6°Grado. Desarrollo de habilidades para el planchado de ropas, tan importante para la formación de la autonomía y el desarrollo motriz. #colegiosembrador2023 #estilosembradeaprender

Pubblicato da Sembrador Ciudad del Este su Mercoledì 17 maggio 2023

Skolan Sembrador Ciudad Este i Paraguay, har tagit initiativet till att utbilda sina elever i grundläggande hushållsfärdigheter, såsom matlagning, att sopa golvet, stryka och tvätta. De understryker att sådana färdigheter kommer att vara användbara för eleverna senare i livet.

"Jag hade ärligt talat ingen aning om hur man strök eftersom min mamma var rädd att jag skulle bränna mig - berättar Romy Fiorella Centurión, en elev i sjätte klass - men tack vare en av våra lärare och hennes tålamod lärde jag mig och jag måste säga att detta gör mig extremt nöjd. Nu är det jag som stryker min uniform, mina kläder och allt jag behöver varje dag".

Skolan delade några bilder på Facebook och fick mycket beröm från många användare.

Advertisement

Sexto grado. Trabajo y Tecnología. Demostramos habilidad en la utilización correcta de la licuadora mediante la elaboración de jugos y batidos. #colegiosembrador2023 #estilosembradeaprender

Pubblicato da Sembrador Ciudad del Este su Venerdì 19 maggio 2023

"Denna kunskap kommer att vara oerhört användbar för framtiden, när jag blir vuxen och bor ensam - säger Mauricio Sautu, 13 år gammal - Även om jag inte är särskilt intresserad av dessa aktiviteter, har jag inget emot att göra dem alls. Om min mamma ber mig om hjälp, är jag villig att erbjuda henne det och nu vet jag hur jag ska göra olika saker”.

Rektorn förklarar att deras mål inte är att låsa in eleverna i specifika roller, utan att ge dem en heltäckande utbildning. Faktum är att gymnastik och datakunskap även lärs också ut på denna skola, vilket är väldigt ovanligt i landet.

Att veta hur man gör olika saker hjälper till att forma mer medvetna, respektfulla och självständiga individer, kapabla att ta hand om sig själva och andra. Dessutom lär de sig hushållssysslor och viktiga praktiska färdigheter som städning, matlagning och klädvård, vilket kommer att vara användbart under hela livet. För att inte tala om att det att involvera barn i hemmets aktiviteter främjar starkare familjeband, samt skapar stunder av gemenskap och samarbete. Håller du inte med?

Advertisement