En mamma glömmer sin sons blöjor och hans fröken lämnar ett meddelande på barnets mage

av sofia

16 Maj 2023

En mamma glömmer sin sons blöjor och hans fröken lämnar ett meddelande på barnets mage
Advertisement

Att uppfostra ett barn är en stor utmaning och speciellt när man är ensamstående förälder är det inte lätt att klara allt ansvar på egen hand. Ändå är det att få barn en av de vackraste sakerna som kan hända oss i livet och de alla de känslor de förmedlar är både unika och oförglömliga. Men vardagen och de tusentals saker att göra dag efter dag riskerar ibland att få oss att glömma bort en del saker och det kan hända att en mamma eller pappa inte lyckas ha kontroll över allt och kanske missar något på vägen.

Det här är vad som hände med vår huvudperson, en 23-årig ensamstående mamma som glömde att göra vad hennes sons dagis hade begärt av henne och tvingades ta itu med en otäck överraskning.

via CNN

Advertisement
Heather Chisum/Facebook

Heather Chisum/Facebook

Heather Chisum bor i Florida med sin 1-åriga son Milo när hon hamnade i en jobbig situation. Liksom alla arbetande förälder som måste försörja sin familj har hon bestämt sig för att skicka sitt barn till dagis, så att han kan leka och hålla honom sysselsatt en del av dagen och samtidigt hinna arbeta.

Inget konstigt med det, åtminstone tills kvinnan plötsligt råkade ut för en otäck överraskning. Efter att ha hämtat honom från skolan precis som hon gjorde varje dag gick hon hem med Milo och när hon skulle byta hans blöja såg hon något som gjorde henne mållös. På hennes sons mage stod det med stora svarta bokstäver: "Mamma, jag har slut på blöjor, snälla läs skolmeddelandet."

Den här mamman hade slutat kolla på sin sons skolregister under en tid och därför inte insett att det fanns ett meddelande om blöjor där inne. Läraren bestämde sig då för att lämna henne ytterligare ett meddelande, men på en plats som kvinnan garanterat skulle märka. Hon beslutade att skriva på barnets mage med en outplånlig markör som kanske inte var världens bästa lösning om man tänker efter. Heather har flera gånger försökt tvätta bort bläcket från barnets mage, men utan framgång. En händelse som har uppmärksammats av flera föräldrar och som har utlöst en het debatt kring "tryggheten" för barn på förskolan.

Advertisement

UPDATE: For all of these mothers coming after me and saying I’m negligent, I’m human and I missed a report. ONE. For...

Pubblicato da Heather Chisum su Lunedì 27 gennaio 2020

Detta får dock inte leda till att vi tror att alla förskolor är så här. Det finns många platser där barn är bekväma och väl omhändertagna, detta var bara ett undantag. Faktum är att skolan i slutändan bad mamman om ursäkt: "Vi är medvetna om händelsen och vi är fruktansvärt ledsna för att ha orsakat problem för familjen - förklarade de - Läraren bröt mot vår yrkesetik. Skolan vidtog omedelbara åtgärder för att avbryta hennes tjänst och vi håller på att omorganisera för att förhindra att detta händer igen."

Läraren kunde trots allt ha kommunicerat saken verbalt istället för att välja detta drastiska beslut, men så var inte fallet och hon fick betala dyrt för sitt misstag. Även mamman kunde ha ägnat mer uppmärksamhet åt meddelandena om hennes son Milo, men att skriva med permanent markör på barnets lilla kropp är verkligen inte acceptabelt.

Vad skulle du ha gjort om du hade hamnat i denna situation?

Advertisement