En mamma ångrar det namn hon gett till sin dotter: "Jag tänkte inte på vad de kunde kalla henne"

av sofia

28 April 2024

En mamma ångrar det namn hon gett sin dotter
Advertisement

Kanske är kärlek inte evig. En lång och underbar relation kan faktiskt nå sitt slut, och ett äktenskap kan leda till skilsmässa. Men i våra liv kan vi med stor säkerhet säga att åtminstone en sak förblir för alltid.

Det gäller vårt namn: det tilldelas oss vid födseln och vi bär det genom hela vår existens. Det är ingen tvekan om hur viktigt detta val är, men ärligt talat behöver man inte överväga det alltför mycket... är det trots allt inte så att den enda funktionen ett namn bör fylla är att tillfredsställa de föräldrar som väljer det åt sitt barn? Det borde i vilket fall vara så såvida inte det valda namnet skulle kunna bli ett hinder för barnet i framtiden.

Advertisement

Den unga mammans oro

Freepik - Not the actual photo

En mamma hamnade i en knepig situation när hon insåg det potentiella misstaget hon hade begått: "Så snart min dotter föddes, visste jag exakt vad jag skulle kalla henne. Det var inte enkelt, eftersom min man och jag hade svårt att komma överens om vilket namn vi skulle ge henne," avslöjade kvinnan i ett inlägg på sociala medier.

Efter mycket övervägande kom de fram till en bra kompromiss och registrerade den lilla flickans personuppgifter på det ansvariga kontoret.

Kvinnan satt och tänkte glatt på sin underbara dotters framtid. En tanke slog henne: "Vad kommer människorna i hennes närhet att kalla henne? Kanske med ett smeknamn, troligen med en förkortning av hennes namn eller något som liknar hennes eget."

I samband med detta började hon fantisera om möjliga smeknamn, och till sist insåg hon något som skrämde henne.

Advertisement

Den lilla flickans namn och smeknamnet som mamman var orolig för

Freepik

Den nyfödda bebisen fick namnet Sigrid, och mamman var allvarligt oroad över att många skulle kalla henne "Siggy", ett smeknamn som lät sött men var alltför likt slangordet "ciggy" för cigaretter.

Inte det bästa, enligt hennes mamma. Kvinnan hade redan börjat fundera på ett alternativt namn för att "korrigera" misstaget. Hon hade diskuterat detta med sin man och övertygat honom: "Han var beredd att ta itu med denna fråga och byta namn för att undvika att vår dotter skulle kunna bli retad i framtiden", skrev den nyblivna mamman.

Beatrix var det namn hon ville registrera för att ändra sin dotters namn. Men många användare ingrep för att ge sina åsikter. "Jag tror ärligt talat att du gör en höna av en fjäder: när jag hörde Sigrid fick jag inte alls samma associationer som du", förklarade en.

Många andra bekräftade vad den användaren hade skrivit och försäkrade kvinnan om att hon oroade sig i onödan. Tror du att flickans namn skulle kunna bli ett problem för henne?

Advertisement