"Min flickvän visade mig sin brudklänning och när jag sa att jag inte gillade den blev hon arg"

av sofia

29 April 2024

Advertisement

Bröllopsklänningen är den detalj som man lägger mest tid på vid planeringen av ett bröllop. Valet håller gästerna på helspänn innan det äntligen avslöjas på den ödesdigra dagen och förverkligar många kvinnors dröm. Många har fantiserat om sin brudklänning sedan barndomen, skissat på den, tänkt på den, sett den på bilder och i butiker, och till slut är den deras. Det är inte alltid den första klänningen man ser eller provar som blir den slutgiltiga, men det är utan tvekan en av de mest underbara aspekterna att överväga för en så betydelsefull dag.

Advertisement

Hon var väldigt entusiastisk över sin brudklänning...

Wedding Maps/Pexels

Vi känner alla till traditionen att brudklänningen inte ska visas för brudgummen före bröllopsdagen. De flesta håller sig till denna sedvänja – ibland av vidskepelse – men det finns undantag. Kvinnan i denna berättelse är ett sådant, och tyvärr visade det sig att hennes beslut att visa upp sin klänning för sin blivande make innan bröllopet inte det bästa valet.

Den blivande brudgummen delade diskussionen som uppstod mellan dem på Reddit för att få råd om hans reaktion på att ha fått se sin fästmös klänning var överdriven eller inte.

"Min fästmö och jag ska gifta oss om 9 månader. Hon har spenderat mycket tid med sina vänner för att välja ut sin klänning och tärnklänningarna," berättade han. "Hon hittade en klänning hon gillade, köpte den och var väldigt entusiastisk. En kväll visade hon mig bilder på tärnklänningarna och kunde inte hålla tillbaka sin upphetsning, så hon frågade om hon också kunde visa mig sin klänning för att få min åsikt. Jag frågade om hon ville ha en ärlig åsikt, och hon gick med på det," fortsatte han. "När hon hade tagit på sig klänningen och visade upp den för mig, måste jag erkänna att jag inte gillade den."

Advertisement

Mannen gillade den verkligen inte

Pickpik

Mannen var därför mycket besviken på sin fästmös klänningsval. Inte för att hon inte var vacker – tvärtom, hon var enligt hans mening mycket charmerande och allt klädde henne vanligtvis – men inte den klänningen. Den gjorde henne blek och var inte smickrande. Det var vad han tänkte och det var den åsikten han delade med sin blivande fru. Hon hade ju efterfrågat uppriktighet, och det var precis vad hon fick. Tyvärr ledde detta till att bruden blev både arg och besviken, vilket resulterade i ett häftigt gräl och att hon lämnade deras gemensamma hem.

"Det var en helt annan typ av klänning än de hon brukade titta på och fantisera om," fortsatte inläggets författare. "Den var överdådig, glittrande och lite för mycket även i jämförelse med bröllopstemat som hon själv hade planerat i flera månader. Jag var ärlig när jag sa att jag inte tyckte om den och att jag aldrig hade förväntat mig ett sådant val från henne."

Hans uppriktighet hade lett till deras första stora konflikt, så kanske hade han gjort fel i att vara så öppen.

Var det fel av honom att vara ärlig?

För webbanvändarna var svaret inte på något sätt självklart. Många ansåg att hans reaktion var olämplig och att han kunde ha "spelat med" för att inte underminera sin flickväns entusiasm, med tanke på att hon redan hade köpt klänningen. Å andra sidan fanns det de som försvarade mannen och kritiserade kvinnan som, genom att begära ärlighet, borde ha varit beredd på både negativ och positiv feedback. Detta var inte fallet, och hon blev besviken över sin blivande makes reaktion. Men 9 000 dollar hade spenderats och klänningen kunde inte bytas, så vad gör man i ett sådant läge?

Situationen var långt ifrån idealisk, och hon kunde ha känt sig obekväm på bröllopsdagen vid tanken att hennes blivande make inte gillade klänningen. Men att köpa en ny klänning enbart baserat på pojkvännens åsikter var definitivt inte heller rätt beslut. En knepig situation som någon kommenterade så här: "Det är därför brudklänningen aldrig visas för brudgummen före den stora dagen."

Kanske är detta, utöver tradition och vidskepelse, också en anledning till att hemligheten bevaras och överraskningen upprätthålls. Att en man skulle säga till sin fru på bröllopsdagen att hon inte ser bra ut i klänningen är osannolikt, sådana diskussioner skulle utan tvekan kunna undvikas. Vad tycker du om kvinnans förfrågan och mannens ärliga svar?

Source:

Reddit

Advertisement