Nytt rekord: en mamma föder ett barn som är två gånger större än en genomsnittlig bebis

av sofia

18 Juli 2023

Nytt rekord: en mamma föder ett barn som är två gånger större än en genomsnittlig bebis
Advertisement

Det sägs ofta att i delstaten Texas, i USA, är allt alltid "större": från köksportioner till boskap, till bilar och hus, men ingen skulle väl någonsin ha kunnat föreställa sig att till och med bebisar hörde till denna kategori.

På Texas Health Arlington Memorial Hospital, som ligger nära staden Dallas, välkomnades "lilla" Ali James Medlock till världen och satte nytt viktrekord. Men låt oss ta reda på mer om denna otroliga historia.

via Nbcdfw

Advertisement
Jennifer Jackson Medlock/Facebook

Jennifer Jackson Medlock/Facebook

Alis föräldrar, Jennifer och Eric Medlock, båda musiklärare vid Arlington Independent School District, förväntade sig att Ali skulle väga runt 4,5 kg, men det gjorde han inte... Ali överträffade allas förväntningar med sina 55 cm och 6,4 kg vid födseln och chockade minst sagt sina föräldrar.

För att låta denna superbebis komma till världen i full säkerhet genomgick mamman ett kejsarsnitt.

Alis föräldrar visste att den lille pojken var speciell, men de trodde inte att han bokstavligen hade slagit rekord. Paret fick sedan höra från sjukhuset att deras son har satt nytt rekord på Arlington Memorial, och att han var det mest imponerande som läkaren någonsin sett under sin mer än 30 år långa karriär.

Advertisement

Enligt hans mamma tillbringade lille Ali på grund av sin storlek en vecka på intensivavdelningen då han hade blodsockerproblem och för låga blodplättar. Dessutom hade han svårt att andas,

Lyckligtvis förbättrades Alis tillstånd markant efter sin vistelse på sjukhuset och allt gick bra.

Lilla Ali James har även en storasyster som heter Annabelle, som enligt hans mamma vägde 3,5 kilo vid födseln. "Han är en liten jätte, men han är så bedårande. Vi älskar honom innerligt och är överlyckliga för att få ha honom här hos oss!" kommenterade hans mamma.

Vi vill bara önska denna underbara familj all lycka i livet!

Advertisement