Två tvillingar föds med två olika pappor: detta är historien bakom

av sofia

27 Augusti 2023

Två tvillingar föds med två olika pappor: detta är historien bakom
Advertisement

Vi vet nog alla hur man gör om man vill skaffa barn på naturlig väg. Varje kvinna känner sin kropp och hur den fungerar och vet att det under menscykeln finns en chans att bli gravid. Oavsett om det bara är ett barn eller tvillingar är förändringarna i reproduktionsmekanismen minimala och väl kända inom medicinsk forskning.

Det finns dock fall där en sällsynt sak inträffar - mycket sällsynt - och två tvillingar föds som med största sannolikhet kommer att ha två olika pappor. Hur kan detta ske? Låt oss försöka förstå det tillsammans.

via El Espectador

Advertisement
Pexels

Pexels

En graviditet är ett av de viktigaste ögonblicken i livet för både män och kvinnor. Vi förbereder oss för att välkomna ett nytt liv och detta kommer att förändra de nyblivna föräldrarna för alltid. En händelse som medför många positiva saker, men det finns omständigheter där det är väldigt få saker som är positiva. Ibland händer det faktiskt att någon i paret är otrogen, vilket ger upphov till många tvivel hos den andra partnern. Misstankarna kommer smygande och om det är kvinnan som har varit otrogen så kanske mannen börjar övertyga sig själv om att det ofödda barnet inte nödvändigtvis är hans. Så han bestämmer sig för att genomföra ett DNA-test för att bekräfta sina misstankar.

Detta är precis vad som hände i Colombia, där en man bad sin partner att DNA-testa de nyfödda tvillingarna för att få reda på en sorglig sanning. Fallet har studerats med stort intresse av det medicinska teamet, på grund av dess extrema sällsynthet. De två barnens födelse har stämplats som ett fall av superfetation, men låt oss kika närmara på vad det är.

Advertisement
Wikimedia - Not the actual photo

Wikimedia - Not the actual photo

Superfetation uppstår när två ägg befruktas under samma cykel. Vanligtvis är det bara en av dessa som klarar sig, men i fall som det som studerades i Bogota ägde en andra befruktning rum. Vad som är ännu mer otroligt är att barnen i historien vi berättar för dig hade två olika pappor. En händelse som kunde ske tack vare att deras mamma, som självklart var densamma, hade haft en intim relation med två män under samma period, sin man och sin älskare.

De intima mötena som ägde rum med kort tids mellanrum gjorde att kvinnan, även om hon redan var gravid, kunde befruktas igen och ett andra ägg "användes", vilket gav liv åt detta otroliga medicinska fall.

Pexels

Pexels

Händelsen som ägde rum år 2018 följdes av National University of Bogota, där en grupp läkare försökte undersöka saken ytterligare, identifiera dess orsaker och utveckling. Andra bevis på liknande händelser har hittats genom historien, men forskarna antar att endast en bråkdel av sådana fall är kända. Det är faktiskt inte alla par som ber om att få ta ett DNA-test när två olika tvillingar föds. Faktum är att vi alla vet att denna händelse kan ske och är helt normal, därför kan studier av denna typ endast utföras om de rapporteras.

Men så kallad heteropaternal superfecundation existerar och kan uppstå utan att ett par inser det. I den här historien stämde inte uträkningen för pappan och han bestämde sig för att undersöka det och det slutade med att han gjorde en chockerande upptäckt som dock var extremt intressant för vetenskapen.

Kände du till detta fenomen eller var det här första gången du hörde talas om det?

Advertisement