De är tvillingar, men föddes med två helt olika hudfärger

av sofia

12 Juli 2023

De är tvillingar, men föddes med två helt olika hudfärger
Advertisement

Naturen, med sin oändliga kreativitet, fortsätter att överraska oss genom det magiska ögonblick då ett barn föds. När det kommer till tvillingar når detta mirakel nya horisonter genom att erbjuda två liv, i samklang redan från början, lika men unika, redo att möta världen med dubbel styrka.

Vanligtvis när vi pratar om tvillingar tenderar vi att föreställa oss två helt identiska syskon, men de systrar vi ska presentera för dig idag har en mycket vacker egenhet. Det här är deras historia.

via Childrens-spaces.com

Advertisement

2017 föddes de amerikanska tvillingarna Gabriella och Isabella, som hade en mycket märklig egenskap: de hade olika hudfärger och ögonfärger. Deras mamma, Clementina Shipley, sa att hon och hennes man gör sitt bästa för att tvillingarna alltid ska känna sig älskade, med tanke på att de säkert skulle tvingas möta många frågor på grund av deras olikheter som tvillingar.

Tack vare bilderna på tjejerna har lilla Isabella och Gabriella blivit mycket kända. En Instagram-profil skapades i deras namn, kallad Little Strong Girls, där mamma och pappa publicerar bilder på sina små flickor när som helst på dygnet. Bilderna på tvillingarna har spridits runt om i världen och visar alla skönheten i afrikanska nyanser, tack vare tvillingarna som fortsätter att växa och bli mer och mer bedårande!

Även om det är ett sällsynt fall, ett på en miljon, är det lätt att förklara hur tvillingar kan födas med olika hud- och ögonfärger. Fallet med Isabella och Gabriella är mycket intressant och ingen skulle kunna ha föreställt sig en så tydlig skillnad mellan de två. Sannolikheten att få tvillingar som Isabella och Gabriella är cirka 1-2% av alla fall med tvillingfödslar.

Advertisement

Det är viktigt att understryka att det finns två typer av tvillingar: homozygota tvillingar - identiska med varandra - och heterozygota tvillingar, helt olika. Detta händer när ett enda ägg befruktas av en spermie och sedan delas i två delar, vilket skapar två separata embryon, var och en med sin egen navelsträng.

De kan dela samma moderkaka och fostersäck. Dessutom har de samma blodgrupp och identiskt genetiskt arv. När det gäller heterozygota tvillingar, som Isabella och Gabriella, är det två olika ägg som frigörs från samma äggstock vid dubbel ägglossning. Därefter befruktas varje ägg av en spermie, vilket ger upphov till två embryon med olika genetiska arv som bara delar utrymmet i moderns livmoder.

"Vi gillar att dela bilder på våra döttrar på nätet, eftersom de visar det extraordinära hos afroamerikanska gener", sa Clementina i sin intervju. Gabriella har, förutom att ha en mörkare hy, vackra mörkbruna ögon, medan hennes syster Isabella har en ljusare hy och blågrå ögon. Vad tycker du om deras extraordinära unika utseende?

Advertisement