Efter bröllopet går hon inte längre hemifrån ensam: "Min man tillåter mig inte att göra det"

av sofia

29 Juni 2023

Efter bröllopet går hon inte längre hemifrån ensam: "Min man tillåter mig inte att göra det"
Advertisement

Att älska varandra representerar en mängd begrepp, förnimmelser och plikter. Men utan att ta hänsyn till många länders bruk, seder och traditioner kan vi säga att det framför allt betyder respekt och ömsesidig frihet. Faktum är att ett idealiskt par stöttar varandra, ställer upp för varandra i tider av nöd och försöker dela upp ansvar och uppgifter så lika som möjligt utan att tvinga den andra personen till något. Under många år, förr i tiden, fanns det en tydlig rolluppdelning baserad på kön: i princip tog kvinnan hand om huset och barnen, medan mannen försörjde dem eonomiskt och tog hand om dem.

Naturligtvis har samhället utvecklats avsevärt i denna mening och vissa "särskiljningar" låter idag trångsynta och anakronistiska. Dagens ledord är "jämlikhet", alltid och i alla lägen. Ändå finns det de som väljer att ge upp mycket, väldigt mycket, för att tillfredsställa sin partner.

via Nypost

Advertisement

Holly Joyce, 28, förklarar att hon inte kunde vara mer kär i sin partner Dougie. Ett lyckligt par som dock döljer ett ovanligt "löfte", en muntlig överenskommelse mellan de två: hon får inte lämna huset utan att hennes man också följer med henne.

För att vara exakt kan hon gå till affärerna för att shoppa, till frisören eller för att shoppa ensam, men hon får inte gå ut med folk eller besöka vissa typer av ställen utan närvaro av maken. "Din är en mycket traditionell, irländsk familj, och jag måste underkasta mig hans beslut, det är allt", sa den unga kvinnan i en intervju.

Han är en professionell boxare som är ganska känd, medan hon var flygvärdinna. Du kanske undrar varför vi pratar om Hollys arbete i förfluten tid?

Advertisement

Men det är enkelt, hon var också tvungen att ge upp sin karriär och att kunna gå ut hur och när hon ville: "Jag lämnade mitt gamla liv för att vara med honom", förklarar hon. Men hon tycker inte att hon saknar något med sina nya "vanor".

"Jag känner inte att jag gör några uppoffringar när jag följer hans regler, jag vet att han är så strikt för att han vill skydda mig och jag ger faktiskt inte upp någonting. När jag vill gå ut eller göra något speciellt, behöver jag bara fråga honom. I vilket fall som helst föredrar jag att göra aktiviteter tillsammans med honom så det är samma sak", förklarade 29-åringen.

Dougie är också mycket krävande när det gäller vården av deras hem och deras barn: "Han förväntar sig att allt är perfekt i sin ordning och alltid serveras och vördas: han häller inte ens upp en drink till sig själv", föklarar hans fru. "I gengäld" får hon dock leva ett liv i total komfort och lyx: bara deras bröllop kostade nästan 70 000 dollar och brottaren äger bilar av enormt värde. "Han tar hand om mig på alla sätt så om han är glad så är jag det också", avslutade Holly. Vad tycker du om deras "annorlunda" livsstil?

Advertisement