Ett barn med Downs syndrom blir övergett så en präst bestämmer sig för att adoptera honom

av sofia

26 Juli 2023

Ett barn med Downs syndrom blir övergett så en präst bestämmer sig för att adoptera honom
Advertisement

I den stora och komplexa värld vi lever i finns det extraordinära individer som ägnar sin tid och energi varje dag åt att hjälpa andra och lindra svårigheterna för dem som verkar ha fötts mindre lyckligt lottade än andra.

Dessa speciella människor, med generösa hjärtan och en djup medkänsla, väljer att möta tillvarons utmaningar för att ge lite ljus och hopp till mörka platser och desperata situationer. Med kärlek och medmänsklighet kliver de upp varje morgon med ett mål: att göra skillnad i de behövandes liv. Ett exempel på en sådan människa är fader Omar Sánchez Portillo, en präst från staden Lima i Peru.

via Debate

Advertisement

Gracias por el regalo que me has hecho Jesús por mi cumpleaños!!! Tú nunca dejas de sorprenderme Jesús mío...

Pubblicato da Omar Buenaventura su Lunedì 7 maggio 2018

Pappa Omar är en av de människor som gör sitt yttersta varje dag för att hjälpa andra och underlätta för dem som verkar ha fötts "mindre lyckligt lottade" än andra. Han ansvarar för ett center för pojkar, flickor, ungdomar och äldre i Lurín-området som har det svårt och lyckas hjälpa många barn och äldre som har drabbats av orättvisa och olika former av misshandel, och som har vänt sig till honom och hans förening.

På sin 51-årsdag fick pappa Omar vad han själv skulle kalla en välsignelse: en bebis med Downs syndrom i behov av en familj som kunde ta hand om honom.

Ismael är en 2 månader gammal bebis som övergavs av sin unga mamma, en 17-årig schizofren tjej med alkoholproblem som aldrig har fått behandling. Den lilla killen var i akut behov av kärlek och omtanke, men lyckligtvis träffade han på sin vandring Fader Omar, som genast erbjöd pojken en plats att bo på.

Advertisement

Y llegó Pedro de Jesús (hoy es dia de San Pedro de Jesus Maldonado, mártir mexicano), 10 días de nacido, cromosoma del...

Pubblicato da Omar Buenaventura su Venerdì 11 febbraio 2022

Prästen tvekade inte en sekund och bestämde sig för att personligen ta hand om lille Ismael och adoptera honom. Med sin Asociación de las Bienaventuranzas lyckas fader Omar ta emot och välkomna många barn och äldre i svårigheter. Hans team består av många personer som erbjuder assistans till alla närvarande gäster, inklusive lilla Ismael som äntligen har fått möjligheten att bo på en plats full av kärlek.

På sin Facebook-profil tackade prästen Gud för att han gett honom denna möjlighet och enorma gåva: "Tack för gåvan du gav mig Jesus, på min födelsedag! Du upphör aldrig att överraska mig, min Herre. Välkommen Ismael! Att ta dig hit från Cusco var ett äventyr, det första av många som vi kommer att uppleva tillsammans".

Fader Omar är verkligen ett tydligt exempel på altruism och hur en spontan gest av kärlek kan förändra världen.

Advertisement