Den här mamman går upp i gryningen för att göra sig vacker och inte "se ut som alla andra mammor"

av sofia

09 Juli 2023

Den här mamman går upp i gryningen för att göra sig vacker och inte "se ut som alla andra mammor"
Advertisement

Att bli föräldrar representerar en stor förändring i livet för dem som väljer att ägna sig helhjärtat åt en annan individ. Det är ett åtagande, en plikt, som inte har några gränser eller tider. Särskilt för mammor, som måste mata sina nyfödda med sin egen kropp, blir situationen mer påfrestande. Under de första månaderna kommer ett barn att söka och behöva en modersfigur mycket och detta kommer att innebära att all uppmärksamhet riktas mot det lilla barnet.

Men hur upplever nyblivna mammor dessa stunder? För vissa är den enda prioriteringen barnets välbefinnande, men det finns också de som trots allt vill känna sig vackra och uppskattade.

via Cosemoltostrane

Advertisement

Som Sunny Andrea som föredrar att gå upp väldigt tidigt på morgonen bara för att ha tid för sig själv: ”Jag går upp praktiskt taget varje dag i gryningen, 6.30 på morgonen, för att sminka mig och kunna lämna huset så snygg som möjligt”, förklarade den unga mamman.

Naturligtvis är det inget fel på att vilja ta hand om sig själv om det dessutom är viktigt för ditt välbefinnande. Den tunga kritiken som kvinnan riktar mot sina jämnåriga, som också är mammor, gav dock upphov till stark diskussion: "Jag har ingen avsikt att framstå som rufsig, slarvig och okvinnlig som de flesta mammorna jag ser i min omgivning, oavsett vart jag är på väg. ".

Andrea syftar på de kvinnor som ofta inte sminkar sig, som bär bekväma träningskläder och som föredrar att bara sätt upp håret snarare än att ha en mer "krävande" frisyr. Låt oss lyssna på vad hon har att säga om saken.

Advertisement

"Jag tror att hur du ser ut estetiskt är visitkortet med vilket du presenterar dig själv för andra. Du sänder ut ett viktigt budskap till människorna runt omkring dig och att se bra ut är därför grundläggande för mig", förklarar hon.

Till och med att följa sin son till skolan är ett ögonblick som hon ägnar uppmärksamhet åt och där hon väljer att vårda sin image: "Att göra mig själv snygg ger mig den kick jag behöver för att börja min dag", tillade hon.

För att alltid se bra ut erkänner Andrea att hon spenderar mer än 2 500 kronor varje månad: "Jag ser alltid välvårdad ut, jag gör det för mig och min familj och jag blir ofta chockad när jag ser andra mammor gå runt i pyjamasbyxorpösiga och slitna tröjor: de ger mig rysningar”, avslutade kvinnan till slut. Vad tycker du om hennes livsfilosofi?

Advertisement