En kvinna stannar och pratar med en hemlös och bara några dagar senare förändrar hon hela hans liv

av sofia

07 Juli 2023

En kvinna stannar och pratar med en hemlös och bara några dagar senare förändrar hon hela hans liv
Advertisement

I livet avviker våra vägar ofta från de mål vi har, och det är inte ovanligt att hamna i desperata situationer efter att ha tvingats möta många svårigheter, men ibland räcker det med en enkel gest av altruism för att förvandla en persons öde till det bättre.

Ett slående exempel på dessa dagliga mirakel finner vi i berättelsen om Brian Bannister, en hemlös man från Newcastle i Ontario, Kanada. Mannen revolutionerade verkligen sitt liv tack vare en enkel gest. Men låt oss ta det hela från början.

via CBC

Advertisement
Pexels - Not the Actual Photo

Pexels - Not the Actual Photo

En dag som alla andra träffade Brian plötsligt Danielle MacDuff, ägare till en närliggande gård. Efter att ha gett några mynt till Brian medan han försökte läsa en bok och tiggde pengar började kvinnan prata med honom och blev djupt berörd av hans berättelse.

Brian har mött otaliga hinder på sin vandring genom livet, inklusive förlusten av två fruar, en i en tragisk olycka och den andra till cancer. Alla dessa utmaningar ledde till att han tappade hoppet och levde utan något exakt mål.

Dagen efter att de träffades bjöd Danielle Brian till hennes gård och erbjöd honom tillfälligt skydd i skjulet, där han kunde finna en tillflykt från kylan och få tillgång till ett minimum av bekvämligheter, såsom rinnande vatten och en toalett. "Danielles generositet i att erbjuda mig gästfrihet och ett jobb gjorde mig lycklig. Jag arbetar hårt varje dag på hennes gård för att visa min tacksamhet, och jag har äntligen hittat en mening med mitt liv," förklarar Brian.

Advertisement
GoFundMe - Danielle MacDuff

GoFundMe - Danielle MacDuff

Arbetsdagen på gården är krävande, men givande. Brian och Danielle, tillsammans med andra teammedlemmar, städar stallet, drar hö och tar hand om över 200 djur, inklusive getter, kor, hästar och hundar. Det finns både för- och eftermiddagspass, med lunchrast. Förutom att erbjuda Brian bostad och arbete, bestämde sig Danielle för att gå steget längre: hon gav honom en mobiltelefon och hjälpte honom att få tillgång till ekonomiskt stöd från provinsen. Dessutom har hon startat en insamling för att säkerställa att Brian har mat, kläder och en bekvämare plats att bo på, som ett hotellrum eller kanske en hyrd lägenhet.

"Jag kan inte fatta att någon bryr sig så mycket om mig", kommenterade Brian. Tack vare denna generösa gest har Brian och Danielle skapat en djup och stark vänskap. "Brian gör mycket för mig och för gården - han arbetar hårt och är en fantastisk vän," sa Danielle.

Det är häpnadsväckande hur en enkel handling av vänlighet, i kombination med gemenskap, kan förändra en persons liv på så kort tid. Det är underbart att veta att människor som Danielle finns och att vi skulle kunna ha turen att träffa en sådan person i livet.

Advertisement